Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Stappen tot celebrities kunstfotografie

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobieltje waarmee foto’s gemaakt worden. In enkele gevallen zijn deze nog scherper dan wanneer je ze met een echte camera maakt. Betekend dat dan dat elke foto gezien kan worden als kunstwerk? En wanneer noem je iets celebrities kunstfotografie?

 

De eerste foto werd in 1826 gemaakt en je kan je voorstellen dat die niet meer zijn te vergelijken met de foto’s die vandaag de dag worden gemaakt. In die tijd werden foto’s nog niet als potentiële kunstwerken gezien, maar als fotografie dat werd gebruikt voor de wetenschap. Het maken van een foto zelf was dus nog totaal niet op kunstzinnige sporen.

 

Hoe celebrities kunstfotografie is ontstaan

Fotografie zelf bood nieuwe wegen voor de wetenschap, techniek en kunst. Maar wanneer begon fotografie in kunstvorm dan echt? Zoals met alles dat nieuw is wilde de mens fotografie gebruiken. Er kwam dus een punt waarin fotografie en schilderijen samenkwamen. Het menselijke kunst foto kwam in het leven kijken toen lichtinvallen en nieuwe technieken voorbij kwamen die er voor zorgde dat het menselijk lichaam gevormd kon worden weergegeven. Het was dus later in die tijd dat je kon spreken over celebrities kunstfotografie, maar nog niet zoals wij het vandaag de dag kennen.

 

Digitale celebrities kunstfotografie

Digitale foto’s werden al in de jaren 20 ontwikkeld in donkere kamers en dat is ook wanneer het maken van celebrities kunstfotografie ongeveer ontstond. Ze maakte vaak meerdere achter elkaar, maar er moest wel een duidelijke stilstaande pose gehouden worden voor de foto kon worden vastgelegd.

 

Tegenwoordig is het eens stuk makkelijker om foto’s te maken en te bewerken. Je maakt een foto met je telefoon en je gooit er een mooie filter overheen. In principe gaat dat ook zo in de kunst. Hoe de verhoudingen liggen tussen kunst en normale fotografie is erg onduidelijk. Het moet er vooral goed uitzien en enigszins diepgang hebben.