Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Tips & tricks voor je snowboard bindingen

Hulp bij snowboard bindingen monteren

Ga je regelmatig op wintersport en ben je toevallig helemaal fan van snowboarden? Dan lees je hier handige tips en tricks als het gaat om het monteren van bindingen op jouw snowboard. Ook vertellen wat je beste stance is en hoe je hiermee kunt experimenteren. Het blijkt uit de praktijk dat het vinden van je juiste stance toch niet zo makkelijk is. Dus waar wacht je nog op, lees gauw verder!

Normaal of ‘anders’ staan op je snowboard

Voordat we dieper ingaan op de details, in de snowboard wereld praten we over regular of goofy stand, d.w.z. sta je links of rechtsvoor. De voet van je dominantie been staat dan vaak achter. Je ziet dat vaak toch het rechterbeen dominant is bij mensen, maar er zijn genoeg mensen die linksbenig zijn. Dus laten we voor het gemak zeggen dat dit 50/50 is.

De juiste afstand van de snowboard bindingen

De afstand tussen je bindingen op je snowboard is erg belangrijk voor een goede balans tijdens het snowboarden. Hoe precies breed de afstand van jouw bindingen moeten zijn hangt af van je persoonlijke voorkeur en postuur. Wat je vaak ziet is dat freeride snowboarders en park boarders vaak liever breed staan voor meer balans, waardoor je ook dieper door je knieën kunt.

Je kunt als uitgangspunten het volgende echter hanteren: de afstand van je knie tot de grond meten, deze afstand is de minimale breedte voor je bindingen. Voor beginners adviseren wij 2cm extra breedte. Ben je gevorderd, dan kun je 4cm extra breder staan zodat je meer flexibiliteit hebt met je knieën. Bij de meeste snowboards die je kunt kopen bij Sideways Sports vind je al een rerfernce stance ( advies stand ) aangegeven op de snowboard. Wil je liever persoonlijk advies, kom dan langs in onze snowboard en BMX shop in Nijverdal.

In welke hoek monteer je de snowboard bindingen?

In welke hoeken je de snowboard bindingen monteert op je snowboard spelen een grote rol in hoe je je lichaam over je board kunt bewegen. De binding van de voorste voet zal schuin naar de nose van het board moeten wijzen. Op de disc, waarmee je de binding vastschroeft op je board, staan graden aangegeven. Meestal tussen de 0-30 graden in twee richtingen. We spreken van een positieve hoek wanneer we de binding naar de nose van het board laten wijzen. De meeste boarders zetten de voorste binding + 15-21 graden ideaal. Ben je echt een racer of een carver? Dan kan je de voorste binding nog iets schuiner zetten. Op deze manier kan je de heupen nog verder indraaien.

De hoek van je achterste binding hangt van je rijstijl en anatomie af. De meeste freestylers hanteren een negatieve hoek. Dit houdt in dat je de achterste binding naar de tail laat wijzen. Dit noemen met ook wel een Duck Stance.

Waarom snowboard kopen bij Sideways Sports

Van liefhebbers, voor liefhebbers. Dat omschrijft onze winkel het beste! Sideways Sports is een nieuwkomer, maar de eigenaren hebben vele jaren kennis en ervaring op het gebied van snowboard en BMX. Niemand minder dan Dyon Planting (EU kampioen BMX) is één van de specialisten die voor onze klanten klaarstaat in onze showroom in Nijverdal. Bovendien profiteer je van de volgende voordelen:

  • Gratis verzending vanaf €50,- via Post NL
  • Ruim assortiment en voorraad
  • Uitstekende persoonlijke service door specialisten in het vak
  • Grote showroom in Nijverdal met honderden producten
  • 6 dagen per week bereikbaar via whatsapp, chat en email
  • Niet goed, geld terug binnen 14 dagen

https://sidewayssports.nl/