Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Tips voor de mooiste schoolfoto

Schoolfoto’s zijn vaak een mooi aandenken aan een bepaald schooljaar. Ondanks alle foto’s die je met je telefoon maakt is een schoolfoto toch altijd extra bijzonder. Door de schoolfoto’s van ieder jaar te bewaren heb je een mooie verzameling. Vaak is dit een leuke manier om de groei van je kind bij te houden.

Let op de achtergrond en kleuren

Let bij het uitzoeken van de juiste kleren op de achtergrond van de foto. Het zou zonde zijn als de kleur of het patroon niet mooi uitziet op de uiteindelijke foto. De meeste scholen weten al van tevoren welke kleur de achtergrond krijgt. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de kleding goed past. Vaak zijn het lichte pastelkleuren. Een felle, frisse kleur springt er dan dus juist goed tussenuit.

Oefen van tevoren met kleine kinderen

Voor kleine kinderen kan het spannend zijn om een schoolfoto te maken. Ze zijn vaak nog niet bekend met de fotograaf of zijn werkwijze. Je kunt dan ook al thuis oefenen met het maken van foto’s en het lachen naar de camera. Door thuis al bepaalde stappen te oefenen vindt je kind het minder spannend op de dag zelf. Hierdoor krijg je hopelijk ook een meer ontspannen foto.

Zorg voor een fijne fotograaf zoals schoolfotograaf Haarlem

Een fijne fotograaf zorgt er voor dat de kinderen zich op hun gemak voelen. Ook is het fijn als de fotograaf goed uitlegt wat hij gaat doen zodat de kinderen weten wat ze te wachten staat. Mocht je als school of ouder nog op zoek zijn naar een fijne en professionele fotograaf, kijk dan eens naar schoolfotograaf Haarlem voor de mooiste foto’s.

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotograaf-haarlem/