Safina fanclub
Zakelijke dienstverlening

Trainen op Feedback geven en ontvangen met een DISC training

Stoppen met roken, hoe gaan de DISC stijlen hiermee om?

Stoppen met roken (of een andere gewoonte waar je vanaf wilt) kan een grote uitdaging zijn. Een uitdaging waarbij we elke van onze vier DISC stijlen moeten aanspreken en inzetten. Hoe te stoppen?

DISC D-Stijl

D-stijl Deze stijl neemt de beslissing. Dat is eigenlijk heel simpel; gewoon nooit meer een sigaret opsteken. Maar dit is omgekeerd ook de valkuil van deze stijl. Kan ook zomaar weer besluiten van ach wat kan mij het schelen, ik steek er weer een op…

DISC I-Stijl

 I-stijl Doe het samen. Met je partner of een vriend(in). Dat geeft een extra stimulans en je kunt er ook over praten als je het even moeilijk hebt. Maar ‘samen’ is ook een gevaar. Onder het mom van gezelligheid of sociale druk toch weer terugvallen.

S-Stijl disc

De S-stijl uitdaging zit hem in het doorbreken van de routine. Zoals na het eten, bij een kopje koffie. Vele uitlokkers. Maar weet dit en zet deze stijl dan juist in om het te doorbreken. Zoek afleiding door een klusje te doen, te wandelen of met de telefoon te spelen.

C-Stijl

C-stijl We kennen ondertussen nu wel alle feiten en details waarom het zeer slecht voor je is. Dat is een reden om te stoppen. Natuurlijk is het fijn een ‘C-stijl rust/denk momentje’ te pakken, maar dat kan natuurlijk ook zonder sigaret! Wat is je natuurlijke manier van doen?

DISC profiel geeft inzicht

Een DISC profiel geeft inzicht in enkele interessante aspecten.

Wat is je stijl van communiceren? Wat zijn je onbewuste drijfveren? Inzicht in ons gedrag, in hoe we iets doen en waarom we iets doen helpt ons om onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen zijn. Met deze kennis werk je prettiger en bereik je betere resultaten! Het volgen van een DISC training is overigens ook een prima manier om het team beter te laten samenwerken

DISC training: beter samenwerken

Het zelfinzicht dat je krijgt middels en DISC profiel is natuurlijk mooi. Hoe vertaal je het zelfinzicht naar inzicht in elkaar? Dat kun je doen door het volgen van een DISC training. Met en DISC training breng je elkaar DISC-karakters verder in kaart en train je hoe onder bepaalde situaties handelt. Je leert kwaliteiten van elkaar te benutten en elkaar te helpen. Maar, zul je zeggen, dat is toch niet voldoende om elkaar aan te spreken? Dat klopt helemaal! Daarom zie je ook dat elkaar feedback geven een prima manier is elkaar aan te spreken en elkaar echt te helpen.

Training feedback geven en ontvangen

Een training feedback geven en ontvangen is erop gericht om elkaar aan te spreken en dat feedback ervaren wordt als elkaar helpen. Wie wil er nou niet geholpen worden om beter te worden, toch? Wil je als team hierin groeien en Feedback geven in het team-DNA laten integreren, dan is een training feedback geven en ontvangen de juiste optie!

https://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/gedrag-en-communicatie/