Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Twee soorten vogelkooien

Twee soorten vogelkooien

Als je een vogel hebt als huisdier, heb je natuurlijk een kooi nodig. Er zijn allerlei verschillende soorten kooien. Dus voordat je een kooi koopt, is het verstandig om je eerst goed in te lezen. Sommige kooien worden alleen gebruikt om een vogel in te voeren. Andere kooien kunnen de vogels hun hele leven in doorbrengen. Ben je benieuwd naar de verschillende vogelkooien? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden!

 

Broedkooi

Een standaard vogelkooi is niet geschikt om vogels in te fokken. Daarom is daar een speciale kooi voor ontwikkeld. In een broedkooi hebben de vogels weinig ruimte, waardoor ze sneller zullen paren. Daarnaast is de kleine kooi ideaal om een nestcontrole in te doen. Een ander voordeel is dat je met een broedkooi veel toezicht hebt over de periode van broeden en de samenstelling.

 

Transportkooi

Als je jouw vogel mee wilt nemen naar de dierenarts, heb je een speciale kooi nodig, ook wel een transportkooi. Een vogel kun je namelijk niet makkelijk vervoeren in een standaard kooi. Die kooi is meestal te groot om te vervoeren. Een kooi die speciaal gemaakt is voor transport, is lichter en kleiner. Hierdoor past de kooi makkelijker in de auto. Het is belangrijk om een apart voederbakje en drinkbakje aan te schaffen voor onderweg. De vogel kan natuurlijk niet lang zonder eten en drinken komen te zitten.

 

Ontdek het aanbod

Ben je op zoek naar een geschikte kooi voor jouw vogel? Dan kun je deze het beste online zoeken. Daar heb je namelijk het grootste aanbod en weet je zeker dat je een goede vindt. Op de website van Birdsupply hebben ze allerlei soorten kooien te koop. Heb je een vraag over een kooi of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Zij helpen jou graag bij het vinden van de perfecte kooi. 

 

https://www.birdsupply.nl/