Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Voordelen van een rolsteiger? Tel uit je winst!

Bij een verbouwing, gevelrenovatie of een grote schilderklus gebruik maken van een rolsteiger heeft heel wat interessants te bieden. Een rolsteiger kopen of huren is dan ook een prima idee. Je kunt je klus sneller, secuurder en veiliger uitvoeren met een betrouwbare en goedgekeurde rolsteiger. Maar wat zijn precies de pluspunten van een rolsteiger kopen of huren? Dit artikel laat zien dat rolsteigers heel wat meerwaarde hebben, zowel voor professionele bouwvakkers, schoonmakers en klusjesmannen, als ook voor klussers die thuis zelf bouwprojecten en schilderwerk willen oppakken. Doe er je voordeel mee en pak je winst!

Een rolsteiger kopen of huren betekent veilig op (grote) hoogte kunnen werken

Schilderwerk of renovatiewerk op hoogte kun je natuurlijk gewoon op een ladder doen. Maar erg veilig is dat niet. Ladders staan vaak weinig stabiel en kunnen snel omvallen. Een goede, gecertificeerde rolsteiger biedt hier soelaas. Rolsteigers kun je zeer stabiel neerzetten, aan de gevel vastmaken en dus volledig veilig gebruiken voor jouw klus. Waait het flink als je op een ladder staat, dan voel je je allerminst veilig. Rolsteigers daarentegen kunnen veel mee hebben en zijn een stuk stabieler.

Op rolsteigers kun je gereedschap en materialen kwijt

Een prettig kenmerk van betrouwbare rolsteigers is dat de platforms veel ruimte bieden om spullen kwijt te kunnen. Stel dat je de gevelplaten van je woning wilt schilderen op een ladder. Dan zit je met het probleem waar je alle benodigdheden, zoals je kwasten en vooral de zware verfpotten, moet laten. Wie kiest voor een rolsteiger kopen of huren en die gebruikt voor het schilderwerk op hoogte, heeft van dit probleem geen last. Je verfpot(ten), kwasten, doeken en andere benodigdheden kun je gewoon kwijt op het platform van de steiger. Maak je gebruik van een ladder, dan kan dit niet en zul je geregeld de ladder op en af moeten om je klus te kunnen uitvoeren

Moderne rolsteigers zijn gemakkelijk te verplaatsen

Let bij je keuze voor een rolsteiger op dat je gaat voor een variant met wielen, die dus gemakkelijk verplaatsbaar is. Met name bij gevelwerk over een afstand meerdere meters of bij schilderwerk, is het erg prettig als je gebruik kunt maken van een rolsteiger die mobiel is. Het verplaatsen kost weinig tijd, waardoor je jouw klus sneller kunt afronden.