Safina fanclub
Image default
Kinderen

Voordelen van positief ouderschap voor je kinderen

Voordelen van positief ouderschap voor je kinderen

Ouders willen hun kinderen altijd richting geven als ze opgroeien. Hoe kun je dit niveau van groei bereiken terwijl je een geweldige relatie met je kinderen behoudt? Er zijn een oneindig aantal opvoedingsideeën op internet, maar een groeiend aantal onderzoeken toont aan dat een bepaalde opvoedingsstijl consequent superieure resultaten oplevert. ‘Positief ouderschap’ is de term voor dit soort beter ouderschap. Deze methode heeft het voordeel dat je je op elk moment kunt concentreren op gewenst gedrag en niet alleen op wanneer het kind zich misdraagt. Je kunt op grote en kleine manieren positief ouderschap beginnen. Je kunt ze bijvoorbeeld van tijd tot tijd aanmoedigen over productieve activiteiten, zodat ze meer gestimuleerd worden om ze te doen. Je kunt je kinderen bijvoorbeeld ook begeleiden bij de eerste keer dat zij op kinderfietsen fietsen, terwijl je hen prijst omdat ze moedig genoeg zijn om het te doen. Dit zal hen aanmoedigen om deze activiteit vaker te doen, wat hun schermtijd verkort en hen helpt een beter welzijn te hebben.

Sterkere ouder-kind band

Positief ouderschap draagt ook ​​bij aan de ontwikkeling van betere ouder-kind banden. Deze methode van ontwikkeling van het kind bouwt namelijk vertrouwen op tussen ouders en kinderen. Dit staat in contrast met de harde of negatieve interacties die volgens studies in verband zijn gebracht met geestelijke gezondheidsproblemen in de kindertijd en het latere leven. Een goede band zorgt ervoor dat ze zich meer op hun gemak voelen om je te benaderen met vragen naarmate ze ouder worden. Aangename interactie kan zijn door tijd met ze door te brengen of iets leuks voor ze te kopen. Je kunt tijd met hen besteden door samen hun huiswerk te maken. Je kunt ook bijvoorbeeld tassen voor hun spullen kopen, zoals een rains tote bag. Het sociale leven van kinderen zal complexer worden naarmate ze verder komen op de middelbare school en in het voortgezet onderwijs. Ze zullen op school namelijk met andere eisen te maken krijgen.

Interactie met je kind

Positief ouderschap vereist effectieve communicatie. Manieren vinden om op een positieve en actiegerichte manier met je kinderen te communiceren in plaats van op een negatieve of harde manier, is in sommige opzichten de belangrijkste focus van een positieve benadering van ouderschap. Je kunt kinderen helpen zich optimistischer te voelen door hen aan te moedigen over hun gevoelens te praten en uit te leggen hoe goede gedragskeuzes kunnen leiden tot grote gevoelens en gevolgen. Je kunt op zo’n manier met je kind praten dat je hem of haar aanmoedigt goede gewoonten aan te leren. Of loop samen door de fouten die zij hebben gemaakt. Je kunt ze aanmoedigen om de woonkamer één keer per week schoon te maken. Je kunt ze ook aanmoedigen om goed voor hun laptop te zorgen door deze niet te vergeten in hun laptop rugzak. Volgens studies kunnen communicatieve vaardigheden al in de kindertijd worden ontwikkeld. Interactie met je kind en met hen lezen zijn allemaal manieren om dit te doen.

Geloof in zichzelf opbouwen

De nadruk op positieve actie en vertrouwen zal het geluk van je kinderen vergroten en hen helpen hun eigenwaarde te ontwikkelen. Je kind zal een meer optimistische kijk op het leven hebben als je je richt op aanmoediging en vooruitgang in plaats van straf en het vermijden van slecht gedrag. Ze zullen goed gedrag ontwikkelen omdat ze fouten en gebreken zullen zien als kansen voor groei in plaats van als negatieve gebeurtenissen die zullen leiden tot straf en een lager gevoel van eigenwaarde.