Safina fanclub
Image default
Kinderen

Pasgeboren baby meisje schoonmaken

De eerste stap is om het prive gedeelte van de baby te wassen. Als er poep zit, zorg er dan voor dat je deze zo snel en voorzichtig mogelijk verwijdert. Zorg ervoor dat je afveegt met een vochtige doek. Wees voorzichtig, want de ontlading zal binnen een paar weken verdwijnen. Nadat de afscheiding is verdwenen, kunt je de rest van het privégedeelte van de baby wassen. Als er pus  zit, kun je een vochtige handdoek gebruiken om het overtollige vocht te absorberen.

De volgende stap is om het genitale gebied schoon te maken. Het genitale gebied van een pasgeboren baby is uiterst delicaat en zacht. Je moet het goed schoonmaken om beschadiging te voorkomen. Dit is nog belangrijker dan het wassen van je kind! Luieruitslag en poep kunnen de huid irriteren, daarom moet je goed op het genitale gebied letten. Als je deze stap mist, kan je dochter geïrriteerd raken.

Een andere stap is om de geslachtsdelen af te vegen met een nat doekje. De geslachtsdelen van een babymeisje zijn extreem gevoelig en hebben extra zorg nodig bij het schoonmaken. De beste manier om de geslachtsdelen schoon te maken, is door het van voren naar achteren te doen. Dit helpt infecties en luieruitslag te voorkomen. Je kunt ook leren hoe je het privégedeelte van een pasgeboren babymeisje kunt schoonmaken met behulp van deze videogids.

Je moet de geslachtsdelen van een pasgeboren babymeisje reinigen door extern vuil te verwijderen dat zich mogelijk op de geslachtsdelen heeft verzameld. Denk er altijd aan om van voor naar achter te vegen

De geslachtsdelen van een pasgeboren babymeisje zijn erg zacht en delicaat. Je moet er voorzichtig mee zijn. Als er poep op de geslachtsdelen zit, is het belangrijk om ze snel en voorzichtig af te vegen. In het geval van een pasgeborene is dit de beste tijd om de geslachtsdelen schoon te maken. Na de geboorte kan de baby plassen en plassen, zodat ze een gezonde en gelukkige baby krijgt.

Lees meer op de baby blog van oivr.nl

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een leuk uitje voor de kids?

Een goedkoop maar ook goed kinderbureau kopen!

De Kleine Wonder webshop – De zoekmachine voor baby- en kinderproducten