Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je opletten als je naar het buitenland gaat voor je studie?

Ben jij naar jaren in Nederland ook toe aan een leuk avontuur? Heb je tegelijk tijdens je studie last van reiskriebels? Dan is een studie in het buitenland of een uitwisseling naar het buitenland perfect voor jou. Van Duitsland tot Australië, alles kan! Denk aan een uitwisseling naar Canada! Wat de dingen zijn waar je op moet letten als je naar het buitenland gaat voor een studie lees je in dit artikel. Lees dus zeker verder als jij jezelf goed wilt voorbereiden!

Zo vind je een goede plek in het buitenland

Een goede tip om een leuke plek in het buitenland te vinden is door te googelen. Terwijl je op google aan het zoeken bent doe je heel wat inspiratie op! Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘study abroad’ plus de naam van het land, vind je al heel wat dingen. Niet de meest efficiënte manier om gericht te zoeken, wel goed in de beginfases, om inspiratie op te doen. Ook zijn er veel websites die veel dingen overzichtelijk op een rijtje hebben staan. Zo zie jij alles wat je zoekt overzichtelijk bij elkaar. 

Denk aan je eigen connecties

Naast google zijn er natuurlijk ook nog mensen om je heen die je kunnen helpen met het vinden van een goede plek in het buitenland. Hoe simpel het misschien ook voor je klinkt, een docent of mentor zal vast hele goede tips voor je hebben. Zij maken namelijk redelijk vaak mee dat een leerling een studie in het buitenland wilt doen of een uitwisseling naar het buitenland wilt doen. Buiten de docenten kan je ook aan vrienden en familie om advies of tips vragen!

Hoe zorg je voor voldoende geld? 

Studeren is iets wat niet goedkoop is, maar studeren in het buitenland is al helemaal niet goedkoop. Bedenk dat ook goed als je besluit waar je heen wil, per land verschilt de prijs namelijk best veel qua studie. Amerika en Engeland zijn meestal ontzettend duur, terwijl veel opleidingen in Scandinavië en bijvoorbeeld Duitsland helemaal gratis zijn. Buiten de studie zelf moet je ook geld hebben voor andere dingen, maar hoe kom je aan dit geld? Check altijd bij de Nederlandse overheid of je recht hebt op een aanvullende beurs. Het kan zomaar zijn dat jij geld krijgt. Ook kun je van tevoren zoveel mogelijk proberen te werken en te sparen voor deze uitdaging.