Safina fanclub
Image default
Telefonie

Waarom is een telefoonhoesje wel of niet belangrijk?

Het is een interessante discussie: heb je écht een telefoonhoesje nodig? Nou, de webwinkels in telefoonhoesjes zullen natuurlijk volmondig met JA antwoorden. Dat zal je niet verbazen. Wat mij echter wel verbaast, is dat meer dan 20% van de smartphonegebruikers het daar niet mee eens is. Ze gebruiken liever geen telefoonaccessoire en lopen dus het risico dat hun waardevolle smartphone – waarvoor ze honderden, soms zelfs duizenden euro’s hebben betaald – kapot op de grond kan vallen door een ongelukkige valpartij. In dit artikel deel ik daarom een aantal redenen waarom een telefoonhoesje zo ontzettend belangrijk is!

Bescherm nou gewoon je telefoon!

Waarom mensen geen hoesje gebruiken? Nou, ze denken er misschien iets te lichtzinnig over, als je het mij vraagt. ‘Ik heb deze smartphone maar 2 of 3 jaar, waarom zou ik geld uitgeven om het te beschermen?’. Of: ‘We moeten eens ophouden zo gehecht te raken aan onze mobiele telefoons! Het is geen huis of auto!’. Simpel gezegd, ik begrijp deze manier van denken niet. Weet je hoeveel barsten en verbrijzelde schermen er in twee jaar tijd kunnen voorkomen met honderden euro’s aan reparatiekosten tot gevolg? Het zal je maar overkomen. Dan baal je echt, hoor! En ja, je kunt een telefoonverzekering afsluiten, maar ook daar zitten wel wat nadelen aan verbonden. Zo kun je je smartphone wekenlang kwijt zijn ter reparatie, en ook betaal je een eigen risico. Kortom, je telefoon beschermen? Dat doe je met een telefoonhoesje!

Hogere inruilwaarde met telefoon case

Je oude telefoon verkopen om de kosten van een nieuwe smartphone deels te compenseren. Het is een manier om iemand anders te helpen aan een betaalbare smartphone, en tegelijkertijd jezelf ook een beetje te helpen. Het spreekt voor zich dat een smartphone die zich in uitstekende conditie bevindt meer geld oplevert. Door een smartphonehoesje te gebruiken, al vanaf de eerste dag dat je je gsm gebruikt, is de kans vele malen groter dat het toestel er na 2 of 3 jaar gebruik nog steeds appetijtelijk uitziet.

Mooi uiterlijk

We kennen allemaal wel iemand die geen smartphonehoesje gebruikt, omdat hij of zij vindt dat een hoesje afbreuk doet aan het uiterlijk van de smartphone. Maar wie zegt dat een telefoonhoesje dat doet? Er zijn transparante iPhone 13 hoesjes verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen om een maximale bescherming te bieden zonder dat het opvalt. Sommige cases verbeteren zelfs het uiterlijk én bieden zelfs extra grip.

https://www.casimoda.nl/apple/iphone-13-hoesjes/