Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Waarom zijn sedumdaken zo populair?

Een sedumdak plaatsen op uw woning of pand wordt steeds populairder. Maar wist u dat het in veel gemeentes, provincies of waterschappen mogelijk is om subsidie te ontvangen voor de aanleg van een sedumdak? Soms kunt u tot wel 50% van de aanlegkosten terugkrijgen! Dat maakt het aanleggen van een sedumdak wel heel voordelig.

Het klimaat in Nederland is aan het veranderen. We hebben de afgelopen jaren steeds meer last gehad van weersextremen, zoals lange droogte in de zomer of wateroverlast door hevige neerslag. Steeds meer semi-overheden raken zich hiervan bewust, en daarom willen zij graag maatregelen die het effect van klimaatverandering tegen gaan stimuleren. Één van de maatregelen die inwoners zelf makkelijk kunnen nemen is het aanleggen van een sedumdak!

Sedumdaken en klimaatbestendigheid

Sedumdaken zijn namelijk één van de gemakkelijkste manieren om een woning klimaatbestendiger te maken. Dit komt omdat ze de omgevingstemperatuur verlagen, regenwater kunnen bergen en de lokale biodiversiteit vergroten. Andere voordelen van een sedumdak zijn:

  • Creeërt een natuurlijke brandwerende laag
  • Verhoogt de isolatiewaarde
  • Minder stress en meer woonplezier door een groenere omgeving
  • Na aanleg nog weinig onderhoud nodig
  • Verhoogt het rendement van zonnepanelen

Daarnaast verhoogt een sedumdak ook nog eens de waarde van uw huis. Niet alleen omdat het er mooier uit ziet, maar ook door lagere energiekosten, een duurzamere uitstraling en een langere levensduur van het dak is uw woning een stuk aantrekkelijker geworden. Hoe groener, hoe beter dus! Genoeg redenen om gauw zelf een sedumdak aan te leggen, toch? Bij NatureGreen kunt u terecht voor verschillende groendaksystemen, varieërend van lichtgewicht trays tot een standaard sedummat. Wilt u meer weten over het verschil tussen de systemen of de verschillende toepassingen van een groendak? Neem dan gauw een kijkje op de website.

Subsidievoorwaarden

Soms zitten er wel voorwaarden verbonden aan de te verkrijgen subsidie. Deze voorwaarden hebben bijvoorbeeld te maken met de minimale oppervlakte van het dak, de minimale waterbergingscapaciteit of het bouwjaar van uw huis. Ook kan de hoogte van de subsidie erg verschillen per gemeente, afhankelijk van het budget dat ervoor beschikbaar is gesteld. Is er in uw gemeente op dit moment geen mogelijkheid voor het aanvragen van subsidie? Dat is natuurlijk jammer, maar betekent ook dat u zich niet druk hoeft te maken om mogelijke voorwaarden. Daarnaast zijn de sedumdaken van NatureGreen van zichzelf ook al erg voordelig. Door bij ons een sedumdak te bestellen weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaald!

Bekijk nu ons subsidieoverzicht!

Wilt u meteen weten of u ook in aanmerking komt voor subsidie? De meeste gemeentes hebben deze informatie op hun website staan. Soms is dit echter moeilijk terug te vinden, of zijn de voorwaarden van de subsidie niet meteen duidelijk. Daarom hebben we bij NatureGreen een volledig subsidieoverzicht op onze website gezet! Zo ziet u in één oogopslag of uw gemeente subsidiemogelijkheden heeft en aan welke voorwaarden u eventueel moet voldoen. Heeft u hier hulp bij nodig, of bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn bij NatureGreen wat betreft het aanleggen van een sedumdak? Neem dan gauw contact op met één van onze adviseurs!