Safina fanclub
Image default
MKB

Wanneer kies je voor een vof of bv?

Wanneer mensen aan het ondernemen zijn komen ze misschien wel voor de keuze om op een gegeven moment een vof of bv te beginnen. Het kan vaak vele voordelen met zich mee brengen om van een eenmanszaak naar een vof of bv over te stappen. Je moet als ondernemer hierin een keuze gaan maken en dit kan een belangrijke keuze zijn voor de toekomst van je bedrijf. Het verschil zit zich vooral in het soort rechtsvorm dat je kiest. Dit kan belasting technisch voordelen of nadelen met zich meebrengen. Je moet je hierin dus verdiepen en weten wat je toekomst plannen zijn. Hieronder lees je meer over de rechtsvormen. Lees dus snel verder!

Een vof of bv

Je maakt de keuze om als bedrijf de transitie te maken naar vof of bv. Je maakt deze keuze vaak alleen als dit gunstiger is voor jou als onderneming. Een vof staat voor een vennootschap onder firma. Een vof begin je vaak met een compagnon en je kan hier vrij makkelijk overeenkomsten tussen elkaar maken. Een besloten vennootschap (bv) is een unieke rechtsvorm. Hierbij kan je als eigenaar niet aansprakelijk gehouden worden als er schulden op het bedrijf gemaakt worden.

Wanneer begin je een eenmanszaak

Een eenmanszaak begin je vaak als je net begint met ondernemen. Je hebt nog geen personeel en je bent de enige die taken uitvoert voor je bedrijf. Als je schulden maakt met een eenmanszaak kan je privé wel aansprakelijk gehouden worden.

https://bundel.nl/vof-of-bv/