Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Wat doet een productiemedewerker?

Dagelijks zie je duizenden vacatures voorbij komen. Productiemedewerkers worden volop gezocht tussen deze vacatures. Voordat je gaat solliciteren voor deze functie is het wel belangrijk om te weten wat deze vacature inhoud. Wij vertellen jou alles over de vacatures productiemedewerker.

 

Wat is een productiemedewerker?

Een productiemedewerker is een werknemer die tijdens het montageproces taken uitvoert. Deze taken zijn natuurlijk afhankelijk van het product en de branche waarin je als productiemedewerker aan de slag gaat. De werkzaamheden die jij onder andere uitvoert zijn: het besturen van de machine of lopende band werk.

 

Welke werkzaamheden voer je uit als productiemedewerker?

De werkzaamheden van een productiemedewerker hebben over het algemeen een repeterend karakter. Een hoop mensen zouden geen zin hebben om deze taken uit te voeren. Toch is er een grote groep mensen die juist opzoek zijn naar dit soort werkzaamheden. Bij dit werk moet er wel stevig doorgewerkt worden. We geven je een aantal voorbeelden van werkzaamheden die jij gaat verrichten als productiemedewerker:

–          Verpakken van producten.

–          Controleren of sorteren van producten.

–          Het schoonmaken van de machines.

–          Instellen en besturen van de machines.

–          Producten handmatig in elkaar zetten.

–          Producten verwerken en opstapelen.

 

Waar kun je aan de slag als productiemedewerker?

Alle bedrijven waar producten worden geproduceerd zijn productiemedewerkers in dienst. Het werk wordt in de meeste gevallen in een fabriek of productiehal uitgevoerd. De werkzaamheden die jij hier uitvoert zijn erg uitgebreid. Zo zijn er verschillende vacatures als productiemedewerker voor het inpakken van flesjes, maar ook vacatures als productiemedewerkers die houten mallen maken of het verplaatsen van pallets.

 

Wat voor diploma heb je nodig om aan de slag te kunnen als productiemedewerker?

Over het algemeen heb je geen diploma nodig om als productiemedewerker aan de slag te kunnen. In sommige gevallen wordt er wel eens om een VCA-diploma gevraagd. Wanneer je niet in het bezit bent van dit diploma, dan kun je deze vaak via jouw werknemer halen. Ook wordt er op gelet of je in staat bent om fysiek zwaar werk uit te voeren.