Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Wat doet een verloskundige?

Wanneer u een baby verwacht heeft u een verloskundige nodig. Het is een persoon die vrouwen ondersteunt voor, tijdens en na de bevalling. Woont u in Katwijk dan is het verstandig om een verloskundigenpraktijk Katwijk te benaderen. Wanneer u contact heeft opgenomen met de verloskundigenpraktijk Katwijk zal de verloskundige bij u langskomen. Zij zal de vrouw die in verwachting is op haar gemak stellen en begeleiden om het bevallingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De taken van een verloskundige

Een verloskundige vervult drie taken namelijk: de prenatale zorg, de natale zorg en de postnatale zorg. Daarom zal de verloskundige van de verloskundigenprakijk Rijnsburg en de verloskundigenpraktijk Valkenburg tijdens de prenatale zorg de groei en de ontwikkeling van het kind bijhouden. Ook wordt er voorlichting gegeven omtrent het proces tijdens de bevalling. De verloskundige van de verloskundigenprakijk Rijnsburg en verloskundigenpraktijk Valkenburg zal ook de ontsluiting en de harttonen controleren. Natuurlijk wordt er geestelijke steun aan de zwangere vrouw geboden. Bij de natale zorg wordt het begin van de bevalling vastgesteld en wordt de hartslag tijdens het hele proces gecontroleerd. Bij de postnatale zorg wordt gekeken of de baby afwijkingen heeft en wordt de nazorg geregeld.

Een eerstelijnszorg

Zolang er tijdens de zwangerschap geen specifieke bijzonderheden voordoen is een eerstelijns verloskunde gebruikelijk. Deze zorg kan worden verleend door de verloskundige of door de huisarts die een verloskundige specialisatie heeft. In veel gevallen zal in Nederland de bevalling thuis plaatsvinden. Ook kan het in een geboortecentrum worden afgehandeld.

Een tweedelijnszorg

Er is ook een tweedelijnszorg mogelijk. De tweedelijnszorg zal altijd in het ziekenhuis plaatsvinden. Dit gebeurt onder de verantwoordelijkheid van een klinisch verloskundige of gynaecoloog. Een tweedelijnszorg is nodig wanneer er een verhoogd risico is die op zou kunnen treden tijdens de bevalling. Toch zal ook hierbij na de bevalling alleen maar de blijdschap overheersen. De ouders zullen kunnen genieten van hun baby.

https://www.verloskundigenpraktijkliva.nl/