Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Wat kost studeren in Amerika nou eigenlijk?

Lijkt jou het gaaf om een uitstalling jaar naar Amerika te nemen? Dan moet je dat echt doen. Het is een bijzondere ervaring. Alleen zit aan deze bijzondere ervaring wel een prijskaartje. Omdat het veel geld kost wil je natuurlijk er zeker van zijn dat het goed geregeld is en alles goed afgehandeld is. Ben jij nou op zoek naar een organisatie voor jouw uitwisseling naar Amerika? Information Planet staat dan voor je klaar. Wil jij nou weten welk prijskaartje je kan verwachten? Lees dan vooral dit artikel verder!

De kosten van de high school in Amerika

Studeren aan een high school is veel duurder, de de prijzen die wij gewend zijn die we moeten betalen aan onze middelbare scholen. De prijzen variëren per periode en hoe lang je gaat. Ga je maar voor een korte periode, dus ongeveer zeven tot acht weken? Dan zullen de prijzen liggen tussen de 1000 euro en 3000 euro. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van welke school je kiest. De ene school is duurder dan de andere. Naast dit bedrag zal je ook nog een vliegticket moet regelen. Vliegtickets naar Amerika kosten ongeveer 950 euro. Wil je voor een half jaar high school volgen, dan zullen de kosten ongeveer 8000 euro zijn. Dit is een behoorlijk prijskaartje. Je kan ook beter voor een jaar gaan, dan voor een half jaar. Je bent met een jaar voordeliger uit. 

Kan je de kosten niet verminderen?

Je kan zelf bepalen naar welke high school je wilt. Hierop kan je besparen. De kosten van je high school zijn erg afhankelijk van je bestemming en duur van je programma. Als je op uitwisseling gaat in Amerika, dan kan je rekenen op een bedrag van circa 10.000 euro. Er komen ook nog vele andere kosten bij kijken. Je moet een visum, inentingen, zakgeld en andere basisbehoeftes regelen. Als je ongeveer een jaar lang gaat studeren in Amerika, zullen je ouders minder kosten hebben. Dan praten we over een bedrag van 3000 euro. Daarnaast mogen jouw ouders ook het dubbele van je kinderbijslag aanvragen als je nog onder de achttien jaar bent. 

Wat krijg je er allemaal voor terug?

Het is een behoorlijke prijs, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Je verblijf is ook geregeld bij een gastgezin en die regelen het eten voor jou. Ook ontwikkel jij jezelf heel erg met deze ervaring en leer je er veel van. Je verbreedt je kennis. Naast dat je dit er allemaal voor terugkrijgt, is de school ook geregeld. Het vervoer naar de school zit er ook bij in begrepen. Je kan dus met de welbekende schoolbus naar school.