Safina fanclub
Image default
Vervoer en transport

Wat zijn de voordelen van een track en trace systeem?

Het gebruiken van een werkend track en trace systeem is niet alleen gewoon simpelweg handig, maar brengt nog meerdere voordelen met zich mee. Je kunt met het track en trace systeem bewegende onderdelen van jouw bedrijf via een GPS tracker volgen. Dus wanneer je een bedrijf hebt waar je te maken hebt met lease auto’s die je aan de medewerkers hebt gegeven, kan je kijken waar deze zich bevinden. Vooral is het handig voor het controleren van het aantal kilometers dat wordt gereden, maar het kan ook handig zijn om te kijken of er niet privé gereden wordt met de lease auto. Dit is namelijk vaak niet de bedoeling, tenzij anders afgesproken. 

Productiviteit verhogen

Door middel van het track en trace systeem kan je de medewerkers meer motiveren en wordt de productiviteit van hen ook direct een stuk hoger. Ook bespaar je veel geld en vooral op administratieve kosten. Dat komt omdat je nu niet meer zelf de kilometers hoeft bij te houden. Dit scheelt geld en tijd voor jezelf, maar de tijd van de medewerkers kan hierdoor ook een stuk efficiënter worden ingedeeld. De kilometers worden namelijk per object door het track en trace systeem bijgehouden, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoeveel kilometers er al mee gereden zijn en hoeveel er nog over zijn voor de overige tijd van het contract. 

Altijd controle

Ook kan je met het track en trace systeem altijd live meekijken met waar de auto rijdt. Dit kan niet alleen via je laptop, maar ook via je smartphone of tablet. Zo heb je ieder moment van de dag kijk op de objecten die in jouw bezit zijn. Wel zo fijn wanneer je hier veel geld aan uitgeeft. De prijs van het track en trace systeem is helemaal niet hoog en betaal je per maand. Je betaalt een vaste prijs en wordt niet meer verrast met extra bijkomende kosten.