Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Wel of niet thuiswerken? Als je het doet, moet je het goed doen

Door de coronacrisis zien we dat steeds meer mensen vanuit huis werken. Hiermee willen we verdere verspreiding van het virus voorkomen en houden we het risico binnen onze bedrijven zo klein mogelijk. Thuiswerken moet wel kunnen en er zijn natuurlijk beroepen waar geen sprake is van een thuiswerkplek met online vergadermogelijkheden. Maar voor de mensen die wel thuis een werkplek hebben ingericht zal er op korte termijn niet veel veranderen. Thuiswerken is een nieuwe trend en daar hebben we bij Think4 de juiste IT oplossingen voor.  

Deze professionals werken vaker thuis

Het aantal thuiswerkers is vrijwel verdubbeld ten opzichte van begin van dit jaar volgens het CBS. Mensen met een creatief beroep, taal- en tekstspecialisten en pedagogisch hulpverleners maken veel gebruik van online faciliteiten als Microsoft Teams om gesprekken te voeren, het digitaal versturen van bestanden, video’s en presentaties. Zij kiezen graag voor een cloudoplossing om data veilig vanuit huis te kunnen opslaan en delen met collega’s.  

Onmogelijk om thuis te werken

Daarentegen is thuiswerken niet weggelegd voor mensen in bijvoorbeeld de bouwsector, timmerlieden, zorgmedewerkers, kappers, schoonmakers, boeren en de logistieke dienstverleners. Zij werken dan ook het minst vaak thuis. Toch zien we dat, zeker de kleine zelfstandigen, kiezen voor een goede online oplossing voor bijvoorbeeld hun boekhouding, het opslaan van digitale bestanden en agendabeheer. Want dankzij slimme online IT tools kunnen wij het een beetje makkelijker voor je maken. 

Continuïteit in dienstverlening

Op kantoor bij Think4 hebben we passende maatregelen genomen om veilig en verantwoord te kunnen werken. Ons team van IT specialisten zit op afstand van elkaar en de werkplekken zijn gescheiden met transparante schermen. Zo kunnen wij onze IT dienstverlening en service onverminderd blijven aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten.

Kies ook voor slimme IT 

Wil jij hulp bij het inrichten van thuiswerkplekken? Of kies je ervoor om binnen jouw bedrijf de nodige maatregelen te treffen? Op het gebied van slimme IT en tools voor veilig online werken kan Think4 je altijd helpen. We denken graag met je mee als het gaat om het aanschaffen van nieuwe hardware, als laptops of tablets. Maar ook in het optimaal gebruiken van software voor online werken kunnen we je adviseren.

Managers gebruiken Microsoft 365 Business(voorheen Office 365 Business) om projecten en activiteiten online te managen. We kunnen op afstand met elkaar communiceren en dat gaat ons eigenlijk steeds beter af. Kwamen we voorheen naar kantoor voor een vergadering of een reguliere werkdag, nu loggen we in op onze werkplek thuis en besparen we ook nog eens reistijd.

Duurzaam investeren in IT

Bij Think4 geloven we dat slimme IT voor je werkt. Een investering in IT hardware en software doe je vaak vanuit een lange termijn gedachte. Dat is in deze coronatijd niet altijd even makkelijk. En daarom willen wij altijd graag eerst jouw behoefte met je bespreken. Waar liggen wensen en kansen die je met slimme IT tools haalbaar kunt maken. Werken in de cloud, doe je dat al of wil je daar graag meer over weten? En de beveiliging van jouw IT netwerk op kantoor is dan misschien prima in orde, maar hoe zit dat thuis?

Kortom, stof tot nadenken. Wij helpen je graag op weg of tillen jouw organisatie net even naar een hoger level door duurzaam te investeren in IT voor bedrijven.

 

https://www.think4.nl/