Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Welk type laminaat is geschikt voor in jouw woning?

Laminaat is tegenwoordig één van de meest populaire vormen van vloerbekleding. En dat is niet voor niets. Laminaat is namelijk praktisch, onderhoudsvriendelijk, sterk en bovenal erg mooi. Daarnaast kun je echt alle kanten op met laminaat. Dit maakt de keuze echter niet makkelijker wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer. In dit artikel lees je alles over verschillende soorten laminaat en voor welk interieur ze geschikt zijn. 

Extra breed laminaat 

Wanneer je voor houtlook laminaat gaat kan het mooi zijn om voor extra brede planken te kiezen. Het effect van deze planken komt echter vooral tot z’n recht in grote ruimtes. Een kleine ruimte met extra breed laminaat zal juist kleiner lijken. Als je een grote woonkamer hebt is extra breed dus een uitstekende keuze en versterk je bovendien het ruimtelijke effect.

V-groef laminaat 

In tegenstelling tot het laminaat dat je misschien kent van de bouwmarkt sluiten de planken van  v-groef laminaat niet perfect op elkaar aan. Uiteraard worden de planken wel aan elkaar bevestigd, maar tussen de planken blijft een v-groef die de natuurlijke look van hout nabootst. De keuze voor v-groef laminaat komt in een landelijk of klassiek interieur zeer goed tot z’n recht. 

Tegel laminaat 

Laminaat hoeft uiteraard niet altijd houtlook te zijn. Zo bestaan er ook veel uitvoeringen van tegellaminaat. Dit laminaat heeft de uitstraling van een tegelvloer of een betonvloer maar het gemakt en onderhoudsvriendelijke karakter van een laminaatvloer. In een industriële woonstijl staat tegel laminaat fantastisch.

Visgraat laminaat 

Deze trend is nog steeds niet overgewaaid. En dat is maar goed ook, want een visgraat vloer is gewoon hartstikke mooi. Visgraat laminaat wordt zo gemaakt dat je het in het welbekende visgraatmotief kunt leggen. In moderne woningen of klassieke herenhuizen vind je deze vloer vaak. De vloer mixt trendy met traditioneel en dit is juist wat de vloer zo uniek maakt. 

PVC laminaat 

PVC laminaat wordt gemaakt van de kunststof polyvinylchloride, een bijzonder sterk materiaal. PVC laminaat behoudt z’n kleur en is slijtvast. Bovendien kun je PVC laminaat in natte ruimtes neerleggen omdat het waterbestendig is. Dus zoek je een hippe vloer voor in je badkamer maar hou je niet van tegels? Dan is PVC laminaat de perfecte keuze. 

Welke vloer kies jij? 

Weet je al welke vloer jij in je interieur wil? Het kan natuurlijk nooit kwaad om eens rond te kijken in een showroom of bij een groothandel. Zo kun je bij Bebo Parket je interieurhart ophalen! Hier vind je namelijk een hele opslag vol vloeren – en allemaal scherp geprijsd. Je vindt gegarandeerd een vloer die bij jouw interieur past. 

https://www.beboparket.nl/