Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Zo kunt u zo mobiel mogelijk blijven!

Zo kunt u zo mobiel mogelijk blijven!

Iedereen wordt een dagje ouder, en dat kunt u vaak op verschillende manieren merken. Een van de vervelendere punten waar u dit kunt merken, is wanneer u merkt dat u wat minder mobiel bent. Het kan bijvoorbeeld wat moeilijker worden om op te staan, maar ook om een simpele wandeling buiten te maken. In dat geval zijn er vaak enkele hulpmiddelen die u kunnen helpen om toch te blijven bewegen en mobiel te blijven. En dat is belangrijk, beweging is nodig om gezond te blijven. Daarnaast kunt u voorkomen dat u onnodig veel thuis blijft, en hierdoor ook sociaal contact mist. Benieuwd hoe? Lees dan gerust verder!

Loophulpmiddelen 

Een gemakkelijke manier om iets mobieler te blijven, is door het aanschaffen van loophulpmiddelen. Dit kunnen gemakkelijke producten zijn, die u al snel een stuk mobieler krijgen. Ook kunnen ze zorgen voor een wat veiliger gevoel. Looprekken zijn een veel gebruikt product voor mensen die beginnende problemen krijgen met het lopen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en simpel online te bestellen.

Wandelstokken

Wandelstokken zijn waarschijnlijk een van de bekendste middelen voor mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken. Wandelstokken zijn er ook in veel verschillende soorten en maten, waardoor er ongetwijfeld een exemplaar te vinden is dat past bij jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opvouwbare stok, deze zijn gemakkelijk om mee te nemen in een tas. U heeft een ruime keuze in de verschillende soorten stokken en handvaten. Wist u dat u kunt kiezen voor een ergonomisch handvat? Dan vormt het handvat zich om naar uw hand, dit zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van de druk en dus voor meer comfort.

Wilt u graag nog een klein stapje meer ondersteuning van uw wandelstok? Dan kunt u ervoor kiezen om een wandelstok met meerdere poten aan te schaffen. Een wandelstok met vier of drie poten zorgt voor net wat meer ondersteuning dan een ‘gewone’ wandelstok. Vaak zijn deze stokken ook in de hoogte verstelbaar.

Rollator

Het laatste loophulpmiddel dat wij in dit blog bespreken, is de rollator. Een rollator is gemakkelijk in gebruik. Dit is ook een van de redenen dat deze vaak worden gebruikt door mensen die wat slechter te been zijn. Een van de voordelen van een rollator is dat men ervoor kan kiezen om kort te zitten op de zitting. Bij aanschaf is het belangrijk om op te letten op de zithoogte en de lengte. 

 

https://thuiszorgwinkel.nl/