Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

De 3 mooiste Nederlandse doelpunten in de geschiedenis

De discussie over doelpunten leeft meer dan ooit tevoren. Met de komst van betere camera’s, vertraagd terugspelen en levendigere televisiebeelden, is er gelukkig ook een heleboel om over te discussiëren. Wil je even meegenomen worden naar simpelere tijden? We blikken terug op de mooiste doelpunten uit de vaderlandse geschiedenis. Doelpunten gemaakt voor ‘Ons Oranje’ in willekeurige volgorde. 

1. Van Persie – Nederlands Elftal

The flying Dutchman kennen we allemaal. En deze goal zullen ook heel veel mensen zich nog wel herinneren. Nederland staat 1-0 achter tegen vice-wereldkampioen Spanje tijdens het WK 2014. Het elftal van Van Gaal speelt tot dan toe een moeizame wedstrijd. Totdat Daley Blind de bal krijgt en Van Persie de diepte in stuurt. De hoge bal wordt zonder aan te nemen ter hoogte van randje 16 in één keer over Casillas in het doel gekopt. Á la Bep Bakhuys. Een prachtige goal, die nooit vergeten zal worden.

2. Van Basten – Nederlands elftal

Het is de EK finale 1988. Het Nederlands Elftal treedt aan tegen het stugge Sovjet Unie. Ruud Gullit heeft Oranje op 1-0 gekopt, maar het is de tweede goal waar men nog altijd over napraat. Uit een voorzet van Gerrie Mühren neemt Van Basten de bal in één keer op de slof. Een onmogelijke hoek waar nooit uit gescoord kan worden. Tenzij je Marco van Basten heet. Nederland op 2-0 en we winnen voor het eerst een grote internationale finale. 

3. Robben – Nederlands Elftal

De laatste goal is qua schoonheid niet zo mooi als de eerste twee goals, maar is kenmerkend voor de krankzinnige wedstrijd die het Nederlands elftal speelt tegen Spanje op het WK in 2014. De 1-5 wordt gemaakt door Arjen Robben. Op eigen helft start hij z’n sprint tegen enkele Spaanse verdedigers. Met zijn snelheid loopt Robben alle verdedigers eruit en is de keeper de volgende die hij uitkapt. Ondanks dat het doel nog verdedigd wordt door twee Spaanse verdedigers, weet Robben een gaatje te vinden en maakt zo de vijfde goal. Spanje één. Nederland vijf. Wie had dat ooit gedacht?

Scoren doe je zo!

Ben je op zoek naar het beste doelpunt? Dat kan alleen met het juiste doel voor ogen. Letterlijk! Met een mooi voetbaldoel ben je verzekerd van een sportieve middag voor jouw club. Skor voetbaldoelen fabriceert zelf en garandeert daarmee doelen van uitstekende kwaliteit en het beste materiaal. Bovendien kan er maatwerk geleverd worden, zodat je zeker weet dat je een geschikt voetbaldoel vindt voor jouw club. Dat is nog eens scoren.

https://skor.nl