Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

De beste manieren om je tanden wit te houden na het bleken

Het bleken van tanden is een effectieve manier om gele tanden weer wit te maken. Tijdens het bleken worden verkleuringen en vlekken verwijderd, waardoor je tanden weer stralend wit worden. Echter, na het bleken van je tanden is het belangrijk om goede gewoontes te ontwikkelen om je tanden wit te houden. In dit artikel geven we tips en tricks om je tanden mooi wit te houden na het bleken.

Wat is tanden bleken?

Het bleken van tanden is een cosmetische ingreep waarbij verkleuringen en vlekken op de tanden worden verwijderd. Dit wordt gedaan door middel van een bleekmiddel dat op de tanden wordt aangebracht. Tanden bleken thuis is een mogelijkheid met behulp van een tandenbleekset maar je kunt ook bij de tandarts terecht om je tanden witter te maken.

Hoe kan ik mijn tanden wit houden na het bleken?

Na het bleken van je tanden is het belangrijk om goede gewoontes te ontwikkelen om je tanden mooi wit te houden. Hieronder delen we de beste manieren om je tanden wit te houden na het bleken.

Poets je tanden regelmatig

Het is belangrijk om je tanden regelmatig te poetsen om ze wit te houden. Poets je tanden minimaal twee keer per dag gedurende twee minuten. Gebruik hierbij een tandenborstel met zachte haren en een tandpasta met fluoride. Poets ook je tong om bacteriën te verwijderen die een slechte adem kunnen veroorzaken.

Vermijd kleurstoffen

Kleurstoffen zoals koffie, thee en rode wijn kunnen je tanden verkleuren. Het is daarom belangrijk om deze dranken met mate te drinken en je mond daarna te spoelen met water. Als je toch graag koffie of thee drinkt, drink het dan met een rietje om te voorkomen dat het drankje in contact komt met je tanden.

Stoppen met roken

Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar het kan ook je tanden verkleuren. Stoppen met roken is daarom de beste manier om je tanden wit te houden na het bleken. Als je het lastig vindt om te stoppen met roken, vraag dan hulp aan je huisarts of zoek online naar stoppen-met-roken-programma’s.

Gebruik een rietje

Als je graag frisdrank of andere suikerhoudende drankjes drinkt, gebruik dan een rietje om te voorkomen dat het drankje in contact komt met je tanden. Suikers kunnen namelijk gaatjes veroorzaken en je tanden verkleuren.

Bezoek regelmatig de tandarts

Het is belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken om je tanden gezond te houden. De tandarts kan tandplak en tandsteen verwijderen en advies geven over hoe je je tanden wit kunt houden. Ook kan de tandarts controleren of er geen nieuwe verkleuringen of vlekken op je tanden ontstaan.

Gebruik een whitening tandpasta

Een whitening tandpasta kan helpen om je tanden wit te houden na het bleken. Deze tandpasta’s bevatten speciale ingrediënten die helpen om verkleuringen en vlekken op de tanden te voorkomen. Gebruik de tandpasta twee keer per dag tijdens het poetsen van je tanden voor het beste resultaat.

Gebruik mondwater

Mondwater kan helpen om je mond schoon te houden en tandplak te verwijderen. Kies voor een mondwater dat fluoride bevat om je tanden te beschermen tegen gaatjes. Ook zijn er mondspoelingen verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld om je tanden wit te houden. Gebruik mondwater na het poetsen van je tanden of tussen het poetsen door voor een frisse adem en schone mond.

Eet gezond

Een gezond dieet kan bijdragen aan gezonde tanden en een stralende glimlach. Eet voldoende groenten en fruit en vermijd suikerhoudende snacks en drankjes. Suikers kunnen namelijk gaatjes veroorzaken en je tanden verkleuren. Drink voldoende water om je mond schoon te houden en spoel je mond na het eten van kleurstofrijke voedingsmiddelen om verkleuringen te voorkomen.