Safina fanclub
Image default
Hobby en vrije tijd

De Buteyko ademhalingsmethode

Je hebt er vast wel eens iemand over gehoord of misschien heb je er zelf wel last van: chronische hyperventilatie of te wel het verkeerd ademhalen. Hierdoor verliezen we veel koolzuurgas en kun je andere lichamelijke klachten ervaren zoals benauwdheid of druk op de borst. Het doel van de Buteyko methode is daarom ook simpelweg om de ademhaling rustiger te maken. Wil jij meer weten van deze methode? Lees dan snel verder, in deze blog vertellen we je er meer over.

Konstantin Buteyko

Buteyko is een ademhalingsmethode welke ontdekt en ontwikkelt is door een Russische arts genaamd Konstantin Buteyko. Hij onderzocht de link tussen ademhaling en gezondheid. Op basis van zijn onderzoek en verschillende testen ontdekte hij dat je juist meer zuurstof en energie krijgt in je lichaam wanneer je niet te diep in ademt. Te diep en te snel ademen is namelijk niet goed. Het beste is om kort in te ademen en lang uit te ademen. Na het onderzoek van Konstantin werden er ook wetenschappelijke testen gedaan in andere landen. Men is inmiddels zó overtuigd dat de methode bekend is over de hele wereld.

Buteyko methode

Wie heeft er nou allemaal baat bij deze techniek? Eigenlijk iedereen die last heeft van lichamelijke klachten, van allergieën tot slaapproblemen en van stress tot bepaalde ziekten. De Buteyko methode is daarom niet één maar een serie van ademhalingsoefeningen die erop zijn gericht om de ademhaling te verminderen en dus te verbeteren. Je kunt hiervoor een cursus volgen maar er staan ook genoeg tips op het internet om als beginner aan de slag te gaan.

https://buteyko-limburg.nl/