Safina fanclub
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is bijenwas en waar kan je het voor gebruiken?

Iedereen weet wat honing is en wat bijen zijn. Maar niet voor iedereen is duidelijk wat bijenwas eigenlijk is, en waar voor je dit kan gebruiken. Bijenwas wordt veel geproduceerd en verkocht en daar zijn ook bepaalde redenen voor. In deze blog kun je lezen wat bijenwas eigenlijk is. Ook is te lezen waar je het voor kunt gebruiken en hoe je dat moet doen.

Wat is bijenwas?

Bijenwas is een stof die vettig is en wordt gemaakt door bijen om raten te maken. Raten zijn essentieel voor bijen om hun honing en stuifmeel op te slaan. Raten kan je dus ook wel zien als opbergkamertjes. Uiteindelijk halen de imkers deze raten weg door dit weg te snijden. Dan worden deze raten gesmolten en krijg je dus bijenwas.

Waar kan je het voor gebruiken?

Bijenwas is een product dat voor veel andere producten gebruikt kan worden. Zo wordt bijenwas gebruikt voor het maken van kaarsen en zit het ook in verzorgingsproducten. Bijenwas is een mooi natuurlijk product en is dus ook mooi om te gebruiken voor deze producten. Kaarsen zijn decoratief mooi, ruiken lekker en gaan daarnaast ook langer mee. Ook kan je bijenwas voor meubels gebruiken. Deze bijenwas wordt ook wel boenwas genoemd. Boenwas kan namelijk de meubels reinigen. Boenwas is vooral bedoeld voor houten meubels. Dus heb je een oude antieke houten kast, dan is boenwas misschien wel iets voor jou. Deze bijenwas is perfect voor het oppoetsen restaureren en het onderhouden van jouw mooie antieke houten meubels. Zo kan je krassen en vlekken weghalen en kan je de lak beschermen. Verder geeft dit product ook een mooie glans aan je meubels.

Hoe moet je het gebruiken?

Het ligt er natuurlijk aan waar je de bijenwas voor gaat gebruiken. Als je een kaars wil gaat maken heb je bijvoorbeeld een potje, een lont, een mal en een giet nodig. Dit proces moet je rustig doen en neemt dus ook aardig wat tijd in beslag. Als je de bijenwas voor je meubels gaat gebruiken dan is het handig om een zachte doek of kwast aan te schaffen bij de bijenwas. Zo kan je de boenwas beter verspreiden en krijg je een mooier resultaat.

Bijenwas kopen?

Zoals eerder is besproken kan je bijenwas voor veel verschillende producten gebruiken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de producten zelf te maken. Hier heb je ook bepaalde onderdelen voor nodig. Ook kan je ervoor kiezen om de bijenwas producten te kopen. Zo bieden veel partijen verschillende producten aan. Je kan bijvoorbeeld kaarsen krijgen in verschillende vormen en groottes. Ook kan je cosmeticaproducten ook beter in de winkel krijgen. Voor de meubels zijn vaak verschillende kleuren te krijgen en moet je goed de gebruiksaanwijzing bekijken.