Safina fanclub
Image default
Woningen

Hier moet je op letten bij een verlaagd plafond

Het (laten) plaatsen van een verlaagd plafond heeft een groot aantal voordelen. En de specialisten van Plafondgarant maken er vast iets heel moois van. Een verlaagd plafond verstopt het oude plafond volledig, zodat je geen hoge kosten hoeft te maken voor een renovatie. Daarbij zijn lage plafonds energiezuiniger en heb je dan een volledig blank oppervlak om exact mee te doen wat je wilt. Als laatste is dat natuurlijk ook een ideale manier om nieuwe verlichting te plaatsen en de kabels weg te werken. In veel gevallen is een verlaagd plafond goedkoper, sneller en praktischer dan een renovatie en is het resultaat beter. Lees hier verder over waar je dan wel even goed op moet letten.

 

Denk goed na over je verlichting en ontwerp

Veel mensen kiezen voor een verlaagd plafond omdat daar gemakkelijk verlichting in te verwerken is. Daarbij kun je dan verschillende niveaus aanbrengen, voor een modern en uniek resultaat. Wat je wel goed moet weten is dat je verlichting en ontwerp permanent zijn. Heb je eenmaal de gaten voor je spotjes aangebracht, dan kun je niet meer terug. Schakel daarom eventueel de specialisten in om je te helpen, of denk zelf even heel goed na over hoe je je verlaagde plafond exact wilt realiseren. Ben je zeker en is er geen twijfel meer mogelijk, dan begin je met de uitvoering.

 

Vochtproblemen moeten wel eerst worden opgelost

Een andere goede reden om een verlaagd plafond te nemen is om een lelijk, verkleurd en beschadigd out plafond te verbergen. Helaas gaan vochtproblemen niet weg als je er simpelweg een gipsplaat voor plaatst. Zie je vochtplekken, schimmel of verkleurde plekken, onderzoek dan eerst waar dat vandaan komt voordat je je plafond plaatst. Als je dat niet doet en het vocht blijft binnenkomen, dan kan dat ernstige schade aanrichten aan je plafond en je gezondheid, zonder dat jij daar weet van hebt.

 

Vergeet niet te isoleren

Het plaatsen van een verlaagd plafond is een ideaal moment om deze direct ook te isoleren. Dat is namelijk niet alleen in verband met warmte een goed idee. Gebruik een materiaal dat geluiddempend is, zoals glaswol of purschuim, zodat geluiden van boven veel minder hard doorkomen. Je hoort spelende kinderen, een bovenbuurvrouw die op hakken loopt of harde muziek dan een stuk minder goed en dat zorgt voor een rustige en stille ruimte. Let op deze aandachtspunten en jouw verlaagde plafond transformeert je ruimte.