Safina fanclub
Image default
Woningen

Hoe je je huis kan beschermen tegen insecten door de juiste horren en weringen

Als je graag je huis wil beschermen tegen insecten die binnenkomen door een open raam of open deur, dan zit je met een hor als insectenwering goed. Beschikbaar in allerlei maten, soorten en prijzen, horren zijn de beste bescherming tegen insecten en andere beesten.

Je kunt voor een lage prijs een rol hor met plakband kopen die je zelf in een bepaalde maat knipt, maar je kunt tegen een iets hogere prijs ook horren op maat laten maken bij de meeste bouwmarkten en woonwinkels of gewoon makkelijk online.

Maar welk hor kies je dan?

Er zijn veel keuzes en opties als het gaat om insectwerende horren. Zoals al benoemd kan je gaan voor een goedkopere versie waar iets meer werk in zit of voor een hor waar je iets meer voor betaald maar die wel kant en klaar geleverd wordt. Daarnaast moet je kiezen of je gaat voor een hor voor je deur of voor je ramen, ofzelfs een plissée kan ook.. Beiden kan ook natuurlijk, zo ben je alleen maar dubbel beveiligd tegen de insecten.

Verschillende soorten horren

Voor een raam kun je kiezen tussen een rolhor, een voorzethor of een inzethor. Alle drie hebben hun eigen voordeel en inzetbaarheid. Voor een deur kun je kiezen voor een scharnierhordeur, lamellen of plissé hordeuren. Deze horren hebben ook alle drie hun eigen voordeel. De scharnierdeur ziet er netjes uit, de plissé deur is makkelijk te openen en de lamellen zijn makkelijk om op te hangen en doorheen te lopen, zelfs voor kleine kinderen.

https://www.moustiquairesurmesure.be