Safina fanclub
Image default
Woningen

Hoe vind je een hypotheek adviseur in Deventer?

Een hypotheek afsluiten doe je niet zomaar en is een belangrijke beslissing in je leven. Enige hulp kun je wel gebruiken tijdens het afsluiten van een hypotheek. De vraag die mensen veel stellen is hoeveel een hypotheek kost, waar je die vindt en waar je allemaal op moet letten. Hoe een hypotheek advies in Deventer vinden wordt in dit artikel duidelijk gemaakt.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een hypotheek adviseur precies?

De voornaamste taak van een hypotheek adviseur is jou persoonlijk advies geven over het afsluiten van een hypotheek. Dat is niet het enige wat een hypotheek adviseur voor je doet. Daarnaast bemiddelt hij of zij ook tussen jou en de hypotheek verstrekker. Er wordt gekeken welke hypotheek het beste bij jouw situatie past en de adviseur leidt alles in goede banen van a tot z.

 

Hoe vind je een hypotheek adviseur?

Voor onafhankelijk hypotheek advies kun je de Consumentenbond opbellen. Heb je liever een echt hypotheek kantoor dan is het verstandig om een adviseur in te schakelen via de website van Advieskeuze. Deze organisatie geeft een overzicht van adviseurs in de buurt en zo ook hypotheek adviseurs in Deventer. Een tip is om een hypotheek adviseur te kiezen met goede positieve recensies.

 

Wat betaal je voor een hypotheek adviseur?

De doorstromer op de woning markt betalen voor een persoonlijk hypotheek advies en het afsluiten van een hypotheek zo rond de 2300 euro. Voor starters geldt dat dit bedrag een paar 100 euro minder is. Ondernemers betalen daarentegen een stuk meer voor advies en het afsluiten van een hypotheek. De goedkoopste tarieven voor hypotheek advies liggen zo rond de 1500 euro. Wil je via de Consumentenbond telefonisch hypotheek advies krijgen? Dat is dan 1750 euro voor starters, doorstromers betalen 2100 euro en ondernemer 2450 euro.

 

Vraag eerst altijd een kennismakingsgesprek met een hypotheek adviseur aan

Belangrijk bij een hypotheek adviseur is dat je hem of haar kunt vertrouwen en of er een klik is. Daarom bieden de meeste adviseurs eerst een gratis kennismakingsgesprek aan. Het is verstandig om dit gesprek van te voren goed voor te bereiden. Zoek uit welke banken de laagste hypotheek rente heeft en welke de beste voorwaarden biedt. Check ook gelijk of de adviseur zaken met deze bank doet. Daarnaast is het verstandig om te vragen of alle kosten van het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij het advies zijn inbegrepen. Dit staat namelijk vaak niet duidelijk vermeld in het dienstverleningsdocument.