Safina fanclub
Image default
Dieren

Insectenhotel een leuk cadeau

Vind jij het ook altijd zo lastig om een leuk cadeau voor iemands verjaardag te vinden? Je bent niet de enige! Heel veel mensen vinden het lastig om een leuk cadeau te bedenken voor de jarige. Ze willen graag iets origineels geven. Iets waar de ontvanger blij mee zal zijn en waarvan hij of zij een tijd lang kan genieten. Maar dat makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak beland je uiteindelijk weer bij de dranken voor de man en bij de bloemen voor de vrouw. Toch zijn er cadeau’s waar je vaak niet aan denkt, maar die echt heel leuk zijn om te geven en om te krijgen.

Het insectenhotel

We hebben het over een insectenhotel. Dit schrikt in eerste instantie wellicht wat af. Want ja, de meeeste mensen zijn niet zo dol op insecten. Maar toch, een insecten hotel is echt heel erg leuk. Het is een cadeau dat niet alleen geschikt is voor mannen, maar ook voor vrouwen. Zelfs kinderen kunnen het interessant vinden en het bovendien heel leerzaam. Zoals een vogel een vogelhuisje heeft, zo heeft een insect zijn eigen insectenhuisje. Voor bijen zijn er bijvoorbeeld speciale bijenkastjes, voor vlinders zijn er vlinderhuisjes te koop en er zijn ook huisjes te koop die lieveheersbeestjes aantrekken. In een insectenhotel zijn de mogelijkheden voor verschillende insecten gecombineerd. Meestal zit er een gedeelte in dat de bijen aanspreekt, een gedeelte speciaal voor lieveheersbeestjes en eentje voor vlinders.

Het huisje hang je op op een rustig plekje in je tuin. Een plekje waar het warm is en waar het dier niet al te veel last van regeninslag heeft. Vervolgens moet je wachten totdat de eerste gasten zich aanmelden. Meestal duurt dat niet zo lang. De holle buisjes zijn geschikt voor bijen. Je zult zien dat ze erop af komen en erin gaan zitten. Op een gegevens moment kruipen ze achterste voren in het buisje en zullen ze eitjes leggen. Als ze dat hebben gedaan maken ze het buisje dicht. Het nageslacht komt pas volgend jaar tot leven. Dan zullen ze het gemetselde muurtje uit het buisje weg eten en zijn zij weer aan de beurt om voor nageslacht te zorgen.

Het is heel leuk om te zien wat insecten zoal doen. We ontvingen al veel leuke reacties van klanten die heel enthousiast waren over dit nestkastje voor insecten.