Safina fanclub
Image default
Dieren

Tips voor auto fotografen

  1. Zorg voor goede weersomstandigheden 

De auto zal beter tot zijn recht komen op de foto wanneer het een mooie achtergrond heeft. Het is dus misschien niet de beste timing als je de foto neemt op een grijze en bewolkte dag. Zoek een dag uit waarbij het redelijk onbewolkt is zodat de auto er echt uitspringt. Probeer bijvoorbeeld ook is de foto te nemen tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Dit zal voor een waanzinnig effect zorgen! 

 

  1. Zorg voor een goede lens 

Als auto fotograaf draait alles om details. Je probeert immers door jouw foto een auto te verkopen. Voor deze mensen is het belangrijk dat hij/zij gelijk een algemeen beeld krijgt van de auto en in welke staat deze verkeerd. Anders is het voor hen niet de moeite waard om verdere interesse te tonen. Daarom is het gebruiken van een goede lens essentieel voor het maken van de foto’s.  

 

  1. Maak foto’s van het interieur 

Het komt nog te vaak voor dat er geen goede foto’s zijn van het interieur. Dit is een zeer belangrijk aspect van het verkopen van de auto. Dit is immers waar de chauffeur de hele tijd tegen aan kijkt wanneer die aan het rijden is. De potentiële koper moet een positief gevoel krijgen bij de auto waar hij de komende tijd in zal gaan zitten. Dit kan je het beste doen door warme foto’s te maken van het interieur.  

 

  1. Zorg voor een goede achtergrond 

Ideaal zou natuurlijk zijn wanneer er bijvoorbeeld een gave berg op de achtergrond zou staan. In Nederland gaat dit helaas lastig. Maar ook in Nederland zijn er genoeg mooie plekken voor het maken van een goede foto van jouw auto. Kies bijvoorbeeld voor een bos met mooie bomen op de achtergrond bij een auto die wat meer outdoor is. Of ga bijvoorbeeld voor een mooi plekje in de stad bij een wat meer “standaard” auto.  

https://www.occonline.nl/