Safina fanclub
Image default
Internet

Van de krant naar de grootste YouTubers van Nederland

Vroeger las nog iedereen de krant. Daarna ging men over op de radio. Hier werd voor het eerst via radiogolven informatie verspreid naar veel mensen via een ander kanaal. Uiteindelijk volgde de televisie met bewegende beelden zoals je ze nu ziet. Natuurlijk is dit in de loop der jaren heel erg verandert. De tv’s zijn veel smaller geworden. Daarnaast is de beeldkwaliteit natuurlijk enorm verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de tv nu nog steeds wel een ding.

Steeds meer streamingdiensten

Alleen zien we dat de tv nu niet meer alleen wordt gebruikt om tv op te kijken. Steeds vaker wordt een tv ook gebruikt om te gamen. Daarnaast zien we ook de opkomst van streamingdiensten die het aanbod op de tv verandert. De komst van Netflix, Videoland en voor de muziek natuurlijk Spotify, zorgt voor een grote verandering. Het wordt allemaal steeds meer digitaal en de mogelijkheden nemen steeds meer toe. Dit zorgt ervoor dat er tegenwoordig voor iedereen wel iets is. Dit zorgt er aan de andere kant ook voor dat de verschillen tussen de dingen die mensen kijken toeneemt. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een grote kloof tussen jong en oud. De meeste jongeren kijken namelijk bijna geen tv meer. Voor het zijn dus Netflix, Videoland of YouTube het ‘nieuwe’ normaal.

De grootste YouTubers van Nederland

YouTube is een platform dat de afgelopen jaren echt enorm is gegroeid. In Nederland kijken er dagelijkse miljoenen mensen naar diverse filmpjes uit diverse categorieën die er zijn. In Nederland zelf zijn er ook een aantal bekende Nederlanders bijgekomen dankzij YouTube. Wanneer er wordt gekeken naar de grootste in Nederland moet er een verschil worden gemaakt tussen Engelstalige en Nederlandstalige YouTubers. Vervolgens kun je dan kijken naar de grootste YouTubers van Nederland. Uit deze lijst met de grootste YouTubers van Nederland komen een aantal namen die inmiddels dus ook een bekende Nederlander zijn geworden.

https://nieuwsbeest.nl/grootste-youtubers-nederland/