Safina fanclub
Internet

Aan welke hand hoort je ring voor geregistreerd partnerschap eigenlijk?

Gefeliciteerd! Na de opwinding van het ontvangen van je geregistreerd partnerschapsring, kan het zijn dat je je realiseert dat je niet precies weet aan welke vinger deze ring meestal wordt gedragen. Geen zorgen, want je bent niet de enige die zich dit afvraagt.
Jouw ring is belangrijk vanwege het liefdesverbond dat de ring symboliseert, en eigenlijk niet zozeer hoe hij wordt gedragen. Aan welke hand hoort je ring voor geregistreerd partnerschap dan? Tegenwoordig kan eigenlijk alles, en zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het dragen van je ring. Of het nu een dames ring is of een heren ring.

 

Jouw ring, jouw liefde, jouw keuze

Aan welke hand je ring voor geregistreerd partnerschap ook gedragen gaat worden, het is aan jou. Er zijn tegenwoordig verschillende opties om te overwegen, afhankelijk van hoe traditioneel je wilt zijn en in welk land je woont. Het meest traditioneel in Nederland is de bruidsringvinger de ringvinger van de rechterhand. Maar je ring kan ook onderdeel worden van een mooie set, uit te breiden met oorclips, een heren ring of een bijpassend horloge van Jacques Lemans.

Een alternatief is het dragen van je ring aan je linkerhand. Dit is traditioneel de hand voor je verlovingsring in Nederland. Dit komt voort uit de geschiedenis, je linkerhand zit het dichtst bij je hart. Maar een ring kan op veel meer manieren worden gedragen. Bijvoorbeeld als sieraad als een hangertje om je nek, aan andere vingers, of als een bedeltje aan een armband, met of zonder bijpassende oorclips. Als je vraagt aan Daniel Wellington om de vraag “aan welke hand moet je ring voor geregistreerd partnerschap eigenlijk dragen” is het essentieel om te onthouden dat er geen regels zijn. Het belangrijkste is de toezegging die jullie als stel aan elkaar doen, niet welke hand of vinger jouw ring draagt.

https://123sieraad.nl