Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

Waarom kiezen voor een hamamdoek?

Hamamdoeken zijn populairder dan ooit

De laatste jaren zijn hamamdoeken populairder geworden dan ooit. Maar wat maakt dat deze doeken zo populair zijn?

  • Ze zijn lichtgewicht en compact. Hierdoor zijn ze eenvoudig mee te nemen en passen ze in elke tas of koffer.
  • Hamamdoeken absorberen goed vocht en ze zijn sneldrogend. Ideaal als u op vakantie bent.
  • De doeken zijn eenvoudig te wassen.
  • Door de hippe dessins zijn de hamamdoeken hip en trendy.
  • Ze zijn multifunctioneel. De doeken zijn te gebruiken als strandlaken, badhanddoek of saunadoek. Maar u kunt hem ook gebruiken als een plaid, een wikkeldoek voor baby’s of een sjaal.

Redenen genoeg dus om nu een hamamdoek aan te schaffen! Maar waar komen de hamamdoeken vandaan? En waar koopt u de voordeligste en beste hamamdoeken? Wij vertellen het u!

Een klein stukje geschiedenis

De letterlijke vertaling van ‘hamam’ is ‘verspreider van warmte’. De doek vindt zijn oorsprong in Turkije en wordt al zo’n 600 jaar gebruikt in de badhuizen daar (hamams). Maar ook in andere Oosterse landen met een hamam-cultuur worden deze hamamdoeken gebruikt. Een hamam is een plek om je te wassen voor het bidden. De doek die gebruikt wordt om jezelf af te drogen en te bedekken is de hamamdoek. Een hamam was en is een plek met een grote sociale functie. Mensen ontmoeten elkaar in de hamam.
Tussen 1299 en 1922 was de hamam ofwel hammam een algemeen gebruik in het Ottomaanse rijk, overgenomen vanuit de Romeinse cultuur en aangepast aan de Islamitische regels. De Romeinen gingen namelijk regelmatig naar het badhuis.
De naam hamamdoek is een naam die wij in het Westen aan de doek gegeven hebben. In het Turks heet de doek eigenlijk een ‘pestemal’.

X.Ziir

Ons bedrijf is gevestigd in het mooie Heerlen(Zuid-Limburg). De naam X.Ziir betekent letterlijk ’toverdrank’ en komt uit het Iskir (Berbers) en is de moedertaal van de Turkse oprichter.

Ons bedrijf is onderdeel van Holland Hometextiel en sinds 2007 wordt er al badgoed vanuit Turkije geïmporteerd. In 2014 zijn we onder de naam X.Ziir saunaproducten van katoen en bamboe gaan importeren. Alle producten worden duurzaam geproduceerd tegen eerlijke lonen en werkomstandigheden.

Bij X.Ziir koopt u de beste en voordeligste hamamdoeken. Op onze website heeft u een ruime keuze uit diverse hamamdoeken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse (royale) afmetingen, van katoen tot bamboe. Of u nou naar de sauna gaat, een dagje naar het strand of op vakantie. Voor elke gelegenheid hebben wij een hamamdoek. Kijk op onze website voor meer informatie. Hier vindt u ook hoe de hamamdoek geknoopt kan worden om uw lichaam.

https://xziir.nl/nl/hamamdoeken/