Safina fanclub
Image default
Woningen

Zelf mozaïek tegels zetten

Mozaïek kan een hele leuke toevoeging zijn aan je interieur en je huis een persoonlijke tint geven. Je kan namelijk helemaal zelf bepalen wat je doet met mozaïek. Ben jij super creatief en wil jij graag zelf mozaïek tegels zetten? Met deze uitleg heb jij binnen no-time je hele wand van mozaïek voorzien!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als jij besloten hebt om zelf mozaïek tegels te zetten is een goede voorbereiding cruciaal. Bedenk allereerst welk gedeelte van de wand je van mozaïek gaat voorzien. Vervolgens is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond helemaal vlak is, anders zul je geen mooi resultaat krijgen. Je kunt de wand voorbereiden door voorstrijkmiddel erop te doen zodat de lijm beter blijft zitten.

Het is ook heel zinvol om een leg plan te maken. Voordat je daadwerkelijk begint met leggen, is het goed om te weten welke tegeltjes je waar neer gaat liggen. Hiermee voorkom je dat een tegel niet op de goede plaats terecht komt. Een scheve lijn in je mooie mozaïek kunstwerk is hartstikke zonde toch? Een goede voorbereiding is dus zeker de moeite waard!

Starten met mozaïek tegels zetten

Als je daadwerkelijk kan gaan beginnen met het zetten van de mozaïek tegels ga je al snel resultaat zien. Zorg ervoor dat je de tegels goed aandrukt en dat je precies genoeg lijm gebruikt. Vergeet tot slot niet om te voegen en om de extra restjes goed weg te werken.

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-plaatsen/