Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

De beste tips voor een goede saunabeurt

Wanneer u een sauna gaat nemen, thuis of in een saunacenter, dan is het een perfecte gelegenheid om even aan alle drukte te kunnen ontsnappen. En daar is niet veel voor nodige. Gewoon even lekker enkele minuten blootgesteld zijn aan de warmte. In dit artikel geven we u een aantal tips voor de beste saunabeurt.

Het juiste moment is belangrijk

Het is vaak beter dat u even kort in de sauna gaat als dat u helemaal niet gaat. Maar het is uiteraard ook niet fijn om tijd op te offeren terwijl dit niet echt moet. Zorg voor het juiste moment, het hebben van voldoende tijd is een absolute must om even helemaal lekker te kunnen ontspannen. Het kan heel fijn zijn om dit bijvoorbeeld op vrijdagavond te doen zodat u lekker rustig het weekend in kunt.

 

Niet enkel voldoende, maar ook het juiste eten en drinken

U kunt het beste niet een hoop gaan eten net voordat u de sauna in gaat. Zorg ervoor dat u op zijn minst een uur wacht met het betreden van de sauna nadat u een hoop hebt gegeten. Uiteraard is het niet erg als u een kleine snack neemt voordat u de sauna in gaat. Wat zeker niet de bedoeling is, is om alcohol en de sauna te gaan combineren. Dit zorgt ervoor dat u een hogere kans hebt op uitdroging. Drink genoeg water om ervoor te zorgen dat het lichaamsvocht goed op peil kunt. Daarnaast is het goed om iets zouts te eten nadat u de sauna uit komt.

Accessoires moet u niet vergeten

Wanneer u beschikt over de juiste sauna accessoires dan kunt u de beurt in de sauna nog een stuk aangenamer maken voor uzelf. Hierbij kunt u denken aan een hoofdsteun of een rugleuning. Daarnaast kan ook een beetje eucalyptusolie wonderen doen. U zult even moeten zoeken naar wat voor u werkt, maar als u het eenmaal vindt dan doen accessoires een hoop wonderen voor uw saunabeurt.

De gouden combinatie met de douche.

De douche en de sauna zijn een gouden combinatie. Zorg ervoor dat u eerst een warme douche neemt zodat u schoon de sauna in gaat. Tijdens dat u in de sauna zit kunt u de douche gebruiken om uzelf eens goed af te koelen. Daarnaast kan een koude douche op het einde wonderen doen voor het verbeteren van de bloedsomloop. Uiteraard is het ook mogelijk om nog in een koud dompelbad te springen.

Bekijk meer informatie op de website van Xziir.

https://xziir.nl/