Safina fanclub
Image default
Hobby en vrije tijd

De verschillende producenten van luchtbuksen

Zoals je voor echte vuurwapens de bekende merken Smith & Wesson, Remington, Colt en Bronwing hebt, heb je voor luchtbuksen ook zo een markt vol verschillende merken. Browning maakt naast hun pistolen ook luchtbuksen. Zo zullen er meer merken zijn die beide fabriceren, maar er zijn ook merken die puur in de luchtbuksen wereld zitten.

Het Spaanse Gamo

Een groot merk in de wereld van luchtbuksen is het merk genaamd “Gamo”. Gamo is een Spaanse fabrikant met hun hoofdkantoor gevestigd in Barcelona. Gamo is de grootste producent van luchtbuksen in Europa. Naast luchtbuksen zijn zij op het gebied van luchtbuks kogels de grootste producent van de wereld. Gamo maakt luchtbuksen in verschillende maten. Zo maken zij kleinere in de vorm van een pistool, maar ook grotere jachtgeweren.

De Amerikaanse gigant

Browning is een Amerikaanse ontwikkelaar van vuurwapens. Het bedrijf bestaat al sinds 1878 en zijn ook een bekende naam in de wereld van vuurwapens en luchtbuksen. Ook Browning maakt hun luchtbuksen in verschillende maten. Zij hebben onder andere de Browning Leverage Air Rifle, Browning M-blade .177 en de Browning Buck Mark URX Air Pistol 177 als luchtbuksen ontwikkeld. Een van de oprichters, John Browing, is een van ’s werelds bekendste en belangrijkste uitvinders geweest van de vuurwapens.

De noordelijke fabrikant

FX is een Zweedse fabrikant van luchtbuksen. Het bedrijf is in 1999 opgericht door Fredrik Axelsson in Mariestad. Het merk heeft grote naamsbekendheid vanwege hun grote aanbod aan PCP-luchtbuksen die bedoeld zijn voor competitie en jagen. Het is eveneens een van de eerste bedrijven die zogeheten ‘modulaire’ luchtbuksen produceert. Dit houdt in dat kerncomponenten van het wapen af te halen zijn en het wapen zo te kunnen aanpassen. FX heeft ook een aantal modellen waarmee het mogelijk is om pijlen af te schieten in plaats van kogels. Bekende modellen van FX zijn de FX Dreamline, de FX Impact X en de FX Crown.

Nederlands Oostelijke buurman

Umarex is een Duitse fabrikant van luchtbuksen. Naast luchtbuksen maken zij ook traangas, alarmpistolen en paintball wapens. Het bedrijf is opgericht in 1972 en zit sinds 2006 ook in Amerika. Umarex staat in Europa vooral bekend als merk met de kleinere luchtbuksen in de vorm van revolvers of pistolen. In Amerika produceert het bedrijf ook een hoog aantal grotere luchtbuksen. Het bedrijf gevestigd in Amerika heet Umarex USA en in Duitsland noemen zij zichzelf Umarex Sportwaffen GmbH & Co. Hun luchtbuksen hebben verschillende werkingen. Zo maken zij luchtbuksen die gespannen worden door gebruik te maken van een veer, maar ook luchtbuksen die spanning opbouwen met Co2.

Welk merk je ook zoekt, Buitenmenswebshop heeft ze allemaal!