Safina fanclub
Image default
Huishoudelijk

Een prachtige badkamer in Deventer

Is het tijd om de badkamer een nieuwe look te geven, dan wil je natuurlijk ook dat het de mooiste badkamer wordt. Je brengt toch redelijk wat tijd door in je badkamer, en bovendien is het een plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een dag werken. Als je verbouwplannen hebt voor je badkamer kun je hieronder kun je lezen in welke volgorde je de zaak aan moet pakken.

1. Doe inspiratie bij woonwinkels en badkamerspeciaalzaken
Weet je al hoe je badkamer eruit moet gaan zien? De beste manier om te bepalen hoe jouw badkamer eruit gaat zien is door te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Ga bijvoorbeeld eerst rondkijken voor inspiratie in Deventer voor badkamers bij woonwinkels en speciaalzaken.

2. Maak een plattegrond van je badkamer om te kijken of het past
Heb je een idee van wat je mooi vindt, dan is het zaaks om te kijken of alles wel past in de beschikbare ruimte. Meet daarvoor nauwkeurig je badkamer op, en teken een plattegrond. Je kunt vervolgens de plattegrond gebruiken om te bepalen waar je je badkamer meubilair wilt hebben en of het qua afmetingen wel gaat passen.

3. Zorg dat als eerste alle leidingen en elektra zijn aangelegd
Met je plattegrond kun je bepalen waar het badkamermeubilair gaat komen. Nu je weet waar bijvoorbeeld de wastafel, de radiatoren of een douche geplaatst gaan worden kun je alle leidingen, afvoeren en elektriciteit aanleggen. Zorg dat je de leidingen en elektra hebt aangelegd voordat je aan de slag gaat met de muren en de vloer, want anders doe je dubbel werk.

4. Werk alle wanden, de vloer en het plafond van je badkamer af
Wanneer alle leidingen zijn geïnstalleerd kun je de muren, vloer en plafond van je badkamer gaan afwerken. Wat voor vloer of wandafwerking je ook kiest, houd er rekening mee dat een douche altijd vochtig is. Gebruik alleen speciale badkamerverf die waterafstotend en schimmelwerend is voor je muren en plafonds, en betegel delen van de muur waar altijd water tegenaan kan spatten, zoals bij een douche of ligbad.

5. Plaats als laatste al het badkamermeubilair
De laatste stap is het plaatsen van het badkamermeubilair en de accessoires. Eerst installeer je alle vaste onderdelen zoals de wc, een ligbad of een douchecabine en een wastafel. Daarna ga je pas verder met de onderdelen als kledinghaakjes, badkamerkastjes, banken en armaturen voor lampen. Plaats nog een mooie plant in de badkamer voor een ontspannen sfeer en hang mooie raamdecoraties op, en je badkamer is klaar om in gebruik te nemen.