Safina fanclub
Internet

Hoe fotografeer je met een kikkerperspectief?

Bij het creëren van het kikkerperspectief, hangt alles af van je camerahoek. De Nikon camera staat vooral bekend als een goede camera om dit fotoperspectief mee vast te leggen. Het enige dat je nodig hebt, is een specifieke locatie waar je je camera of videocamera kunt plaatsen om een foto te maken. 

Bekijk het van de grond

Wat is een kikker perspectief? Het kikkeraanzicht is het perspectief dat je bereikt door met de camera vanaf de grond omhoog te kijken. Dit geeft je het gevoel dat je van ver beneden naar het personage kijkt. Bij het overwegen van de camerahoek moet je een individuele opname maken met cameraflitsers en de camerahoek moet in de context van de scène of het object worden genomen. Indien je voldoende licht hebt, kun je de cameraflitsers natuurlijk achterwege laten. 

Tips voor een kikkerperspectief

Hoe creëer een kikkerperspectief? Je kunt een monopod gebruiken, waarmee je heel dicht bij de rand van het object of de scène kunt komen. Om zo’n foto te maken vanuit het perspectief van een kikker, moet je misschien op je buik gaan liggen om het gewenste effect te bereiken. Zo kun je, net als een kikker, het onderwerp vanuit een verre hoek vanaf de grond waarnemen. Je kunt een aantal camerahoeken gebruiken als je een monopod hebt, zoals een opname vanuit een hoge hoek, een opname vanuit een lage hoek, soms een vogelperspectief of een kikkerperspectief. De schijnbare afstand en hoek van waaruit de Nikon camera kijkt, is ook van belang om een geweldig kikkerperspectief te creëren. Als de camera bijvoorbeeld fysiek hoger is dan de scène of het object, zal het onderwerp er klein of zwak uitzien dan bij een opname met een lage hoek, waardoor het er krachtig of bedreigend uitziet.

https://camerareus.nl