Safina fanclub
Image default
Financieel

Tips voor een beginnende belegger

Wanneer je net begint met beleggen, dan komt er natuurlijk ontzettend veel op je af. Zo moet je weten waar je in wilt beleggen, maar ook met welk budget. Wil je zelf beleggen of voor je laten beleggen en nog belangrijker, via welk platform wil je beleggen. Om je een idee te geven hoe je dit allemaal eenvoudig kunt managen, hebben we een aantal praktische tips voor je. Deze tips over beleggen vind je overigens ook terug op tradenkunjeleren.nl alleen dan vele malen uitgebreider. Doe er dus je voordeel mee.

Bepaal je platform

Er zijn in Nederland verschillende platformen via waar je kunt beginnen met beleggen. Ieder platform heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Vaak is het een kwestie van persoonlijke smaak. Het is dus handig om verschillende reviews van mensen te lezen die deze verschillende platformen ook daadwerkelijke gebruiken of hebben gebruikt. Het lezen een etoro review of een libertex review helpt je bij het eventueel begrijpen van bepaalde mogelijkheden welke de beide je te bieden hebben. Doe dit dus ook zeker.

Bepaal het budget

Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Zorg er dus altijd voor dat je exact weet wat je inkomsten en uitgaven zijn, zodat je aan de hand hiervan kunt bepalen hoeveel jij kunt beleggen. Dit kun je eenmalig doen, maar natuurlijk ook op maandelijkse basis. Wel is het belangrijk te zorgen voor een noodfonds voor mocht je onverhoopt ineens een uitgave moeten doen die je niet in de planning hebt. Zo voorkom je dat je je aandelen moet verkopen, die vaak op dat moment op een ongunstige koers staan. Zorg er dus voor dat je eerst je noodfonds aanvult en daarna begint met beleggen. Vind je het nu spannend, dan kun je er ook voor kiezen om een deel te sparen en een deel te beleggen, maar dat is natuurlijk volledig aan jezelf.