Safina fanclub
Image default
Financieel

Verschillende goede redenen om te kiezen voor een win win lening

Een win win lening klinkt natuurlijk hoe dan ook als een zeer interessante kredietvorm, maar is het dat ook? Een win win lening is eigenlijk niets meer of minder dan een soort investeringskrediet die door particulieren aan een KMO kan worden verstrekt. Wanneer we de voorwaarden van de win win lening zouden vergelijken met die van een gewoon investeringskrediet zouden we merken dat deze toch wat strikter zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat er op de win win lening een fiscaal voordeel van toepassing is. Wij als snelgeldlenenbinnen10minuten.eu vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Win win lening simuleren

Een win win lening simuleren is vrij moeilijk. Over het algemeen is een lening simulatie doorlopen vrij eenvoudig, maar dat geldt niet voor de win win lening. Dit heeft alles te maken met het feit dat het bedrag dat maximaal kan worden geleend is vastgesteld evenals het feit dat er rekening moet gehouden worden met een jaarlijkse fiscale aftrek van 2,5 procent. Daarnaast is het ook zo dat de rente op een win win lening is vastgesteld. Een kredietverstrekker kan met andere woorden niet zelf bepalen aan welke rente hij deze verstrekt. Voor wat 2012 betreft is de rente op een win win lening vastgesteld op 3,75 procent. Dit alles zorgt er hoe dan ook voor dat het simuleren van een win win lening eigenlijk vrij overbodig is.

Win win lening verstrekken

Wanneer u van plan bent om een win win lening te verstrekken aan een KMO moet u met een aantal zaken rekening houden. Allereerst is er dus het bedrag dat u maximaal kunt verstrekken ten belope van 50.000 euro, maar daarnaast zijn er ook de wettelijke bepalingen. Over het algemeen wordt tot slot ook aangenomen dat een win win lening een risicoloze lening is, maar dat is absoluut niet het geval. U kunt inderdaad rekenen op een aantal zekerheden, maar de win win lening is een zakelijke en achtergestelde lening. Met andere woorden, gaat het bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd failliet, dan komt u achteraan in het lijstje met schuldeisers te staan en bent u het door u ingelegde kapitaal met andere woorden waarschijnlijk kwijt. Risicoloos zouden we de win win lening dus niet durven noemen, maar interessant is ze zeker wel wil je meer weten ever leningen en kredieten kijk dan ook even op www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu