Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

wat is microdermabrasie

Wat is microdermabrasie

Microdermabrasie behandeling is een mechanisch proces dat bedoeld is om de dode en beschadigde huidlagen van het gezicht af te wrijven ook wel exfoliëren of peelen genoemd. De buitenste huidlaag bevat meestal het grootste deel van de duidelijke oneffenheden, pigmentvlekken, ruwheid en rimpels. De procedure duurt gemiddeld ongeveer 20-30 minuten, altijd zonder verdoving. 

Het is geen eenmalige behandeling, maar wordt meestal in kuurverband uitgevoerd, wat leidt tot de vorming van een nieuwe, gladdere en verbeterde huidlaag.

Het resultaat

Het resultaat van een microdermabrasie behandeling is een meer jeugdige uitstraling te realiseren.

Microdermabrasie wordt gebruikt om de volgende aandoeningen te behandelen:

  • Fijne rimpels en lijntjes
  • Doffe huid
  • Milde acnelittekens
  • Door de zon veroorzaakte fotobeschadiging die leidt tot hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken
  • Grove poriën
  • Striae of striae distensae

 

De behandeling

Een behandeling begint als eerste met een reiniging van de huid om make-up of andere stoffen te verwijderen. Vervolgens worden natuurlijke diamantschilfers of kristallen van aluminiumoxide, natriumbicarbonaat of natriumchloride over de te behandelen huid gesproeid/gewreven/gespoten afhankelijk van het type microdermabrasie. Kristallen kunnen tegen het huidoppervlak worden gespoten in de vorm van minuscule kristallen uit een handsproeier, terwijl een klein vacuüm tegelijkertijd de dode, losgemaakte huidcellen verwijdert met de gebruikte kristallen. Een ander hulpmiddel is een behandelstuk met een kristallen kopstuk die met een polijstende werking over de huid wordt gewreven in combinatie met een vacuüm.

De behandeling wordt uitgevoerd onder steriele omstandigheden en in de meeste gevallen is het het beste om het te combineren met een serum, anti-aging crèmes, of een chemische peeling.

Behandelingsschema en herstel

De buitenste epidermale lagen zijn niet-vasculair, wat betekent dat bloeding tijdens de procedure nihil tot minimaal is en minimaal tot geen herstelperiode is. Zes behandelingen worden doorgaans geadviseerd gedurende de eerste 12 weken met tussenpozen van 2 weken om het maximale effect te bereiken. De herhaling van deze procedure om de 4-8 weken zal helpen de huid gezond en fris te houden door een liftende beweging van huidcellen vanuit de onderste of diepste laag van de opperhuid te stimuleren. Na de behandeling kan de huid rood lijken en kan er gedurende korte tijd een licht ongemak optreden. Na de behandeling is het gebruik van zonnebrandcrème verplicht, en is enkele dagen direct zonlicht sterk af te raden.

Blauwe plekken of microscopisch kleine bloedingen kunnen voorkomen bij een gevoelige huid. Dit gebeurt meestal door te lang te veel druk uitoefenen. Littekens zijn uiterst zeldzaam en infectie vrijwel onbekend, tenzij de patiënt bestaande actieve herpes, impetigo of wratachtige laesies heeft. Rosacea-laesies kunnen af ​​en toe actief worden na microdermabrasie.

Voor-en nadelen

Microdermabrasie voordelen:

  • Het is relatief comfortabel
  • Het heeft minimale risico’s of complicaties
  • ER is minimaal tot geen “downtime”.

Microdermabrasie nadelen:

Aan de andere kant is microdermabrasie niet effectief als eenmalige behandeling. Het werkt alleen op de meest oppervlakkige epidermale lagen en verbetert dus geen diepe rimpels, chirurgische littekens, diepere pigmentvlekken of ernstige acne. Chemische/aqua/hydra/water peelings of laserbehandelingen verdienen de voorkeur voor deze indicaties. Het is ook niet effectief in het geval van ouderdoms rimpelvorming van de huid. Tot slot zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal effect.

Microdermabrasie is dus een mechanische exfoilatie die waarbij de beste resulaten worden bereikt in een kuurvorm.

Met de microdermabrasie thuis sets van I can do beauty kunt u zelf de behandeling uitvoeren en blijven herhalen zodat het meest optimale microdermabrasie resultaat wordt bereikt. Eventueel kan de micro behandeling nog worden ondersteund met de I can Lift behandeling om strakkere gezichtscontouren te realiseren en rimpels sterker te verminderen. Deze behandeling werkt het beste aansluitend op de micro behandeling en kan ook vaker worden herhaald voor effectief effect. Kijk op www.icandobeauty.nl voor meer informatie.

 

https://www.icandobeauty.nl