Safina fanclub
Image default
Electronica en Computers

Wat moet u niet doen bij het wegdoen van gebruikte elektronica?

Misschien heeft u wel een eigen bedrijf of werkt u bij een bedrijf die veel met computers of andere elektronica te maken heeft. Het komt bij ieder bedrijf voor dat er nieuwe computers worden gekocht om met de ontwikkelingen mee te gaan en te zorgen voor een optimale werkplek. Als deze nieuwe computers zijn aangeschaft is al snel de conclusie dat de oudere apparatuur niet meer nodig is en alleen maar in de weg staat. Wat gaat u hier mee doen?

Absolute no-go bij het wegdoen van elektronica

Gooi u apparaten niet zomaar weg en dan al helemaal niet bij het normale vuilnis. In de elektronica zitten bepaalde grondstoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor het milieu. Als u de apparaten wil weggooien doet dit dan op bepaalde verzamelplaatsen. Op deze verzamelplaatsen wordt gezorgd dat deze elektronica waar nodig kunnen worden gerecycled. Naast het milieu moet u ook zorgen dat u data echt niet meer op de apparaten te vinden is. Sommige data die u misschien op de computer heeft kan vertrouwelijk zijn en mag niet op straat komen te liggen.

Verkopen of vernietigen

Als u dus op het punt staat om de oude en gebruikte computers of andere elektronica weg te doen is het goed om te kijken of u het nog kan laten opkopen door bepaalde partijen. Kan dit niet en is het product beschadigd of niet of nauwelijks te gebruiken dan moet u de apparatuur weggooien. Kijk goed waar u dat doet want zo maar bij het afval doen is heel slecht voor het milieu. Bij het verkopen of weggooien van de elektronica is het heel belangrijk om uw data te vernietigen. Bepaalde data is vertrouwelijk en sommige data wilt u misschien persoonlijk niet in het openbaar hebben. Bij het verkopen van uw apparaten is het goed om zelf de data te verwijderen en te vernietigen, vaak blijkt uit de praktijk dat niet elk bedrijf of persoon de juiste kennis heeft over het verwijderen van data. U denkt misschien dat u alles heeft gedaan en dat er geen enkel beetje data te vinden is maar er zijn genoeg mensen die van alles weten te achterhalen. Om dit te voorkomen is het handig om dit te laten doen door een andere partij om zo een data lek te voorkomen. 

Datavernietiging

Er zijn partijen die uw data kunnen vernietigen. Deze bedrijven kopen u computer of ander apparaat op en zorgt er voor dat de data niet meer op het apparaat te zien is. Misschien is datavernietiging door NEG-ITsolutions iets voor u. Dit is zo’n bedrijf die zorgt dat uw data niet verwijdert wordt maar volledig vernietigd. Als u heeft gekozen om een andere partij uw data te vernietigen zorg er voor dat u een bewijs krijgt waarop staat dat het vernietigd is. Naast het vernietigen van de data geven deze bij het opkopen een bepaalde prijs voor uw apparaten. Dit doen deze bedrijven om u oude apparaten opnieuw aan te bieden op de markt. Schrik niet, dit betekent niet dat u data bij andere bedrijven komt door de zorgvuldige datavernietiging. Verder is het hergebruiken van computers en andere apparaten ook beter voor het milieu.