Safina fanclub
Image default
Cadeau

De betekenis van bloemen

Elke bloem heeft een bepaalde betekenis. Zo zijn er aan de ene kant bloemen die we geven bij feestelijke gebeurtenissen zoals verjaardagen of jubilea, of bloemen waarbij we direct aan romantiek denken. Maar ook bij een treurige gebeurtenis zoals een begrafenis kiezen we voor bloemen om onze boodschap te vertellen. In deze blog vertellen we je meer over de betekenis van bloemen.

 

Bloemen bij een feestelijke gebeurtenis

Een verjaardag? Jubileum? Nieuw huis? Of een andere feestelijke gebeurtenis? Bloemen zijn altijd een goed cadeau. Wanneer we op zoek zijn naar bloemen voor een feestelijke gebeurtenis kiezen we al snel voor felle kleuren. De beste keuze? Dat zijn gele en oranje bloemen. Zo staan gele bloemen voor energie, vrolijkheid en warmte. Ook oranje bloemen zijn zeer geschikt, deze staan voor optimisme, gezelligheid en kracht.

 

Romantische bloemen

Bij romantiek denken we natuurlijk allemaal direct aan rode rozen. De kleur rood staat voor passie, romantiek en tederheid. Ook roze bloemen zijn populair. Met deze kleur zeg je als het ware ‘ik vind je lief’. Aanraders voor romantische bloemen zijn orchideeën, rozen, tulpen en gerbera’s. Onze tip? Bloemen bestellen doe je eenvoudig online. Zo is het een echte verrassing voor de ontvanger, wanneer ze de bloemen aan huis komen brengen!

 

Bloemen voor een begrafenis of crematie

Vaak nemen mensen bloemen mee naar een begrafenis of crematie. Dit is om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden, of als laatste afscheid van een overledene. Juist bij een begrafenis is om het mooi om de betekenis achter een bloem te weten. Een populaire keuze zijn witte lelies. Deze bloemen staan voor vergankelijkheid en liefde en hebben een rustige en pure uitstraling. Ook roze anjers zien we veel, deze bloemen staan voor de boodschap ‘ik zal je niet vergeten’. Tot slot, de chrysant. Chrysanten staan symbool voor onder andere vriendschap.