Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

Hoe onderhoud je een hottub?

Onderhoud van een hottub is minder werk dan je denkt. Houd je je aan de volgende regels en aanwijzingen, dan is het helemaal een fluitje van een cent.

Watercirculatie

Iedere keer als jouw water wordt rondgepompt, dan wordt het automatisch gefilterd. Daardoor worden bacteriën geneutraliseerd en houd je je water schoon. Een Whirlpool van Elite Wellness bijvoorbeeld, heeft een eigen ingebouwd schema om ongeveer 15 minuten per dag te pompen zodat je water schoon blijft. Op die manier passeert al het water in je hottub door de filters.

Als je hottub niet voorzien is van zo’n automatisch reinigingsprogramma, dan kun je het beste zelf even je hottub 20 minuten per dag aanzetten om er zeker van te zijn dat je water lekker vers en schoon blijft. Hoe vaker je hottub aanstaat, hoe schoner hij is!

Een tip van ons: Bij ieder gebruik laat je lichaam vetten achter in de hottub die je filters er weer uit moeten halen. Die vetten kunnen ook bodylotions zijn of andere verzorgingsproducten. Als je een paar schone tennisballen in je water doet als je eruit stapt, dan nemen deze door hun wollige structuur al een boel van die vetten op. Gooi dus een paar tennisballen in je hottub als je hem gebruikt hebt. De tennisballen nemen de vetten op. Je kunt de tennisballen vervolgens gewoon in je wasmachine te wassen als je een wasje draait.

Hottubs zijn vatbaar voor vettige aanslag aan de randen. Dat kan er vies gaan uitzien en dat is ook zonde van je filters. Als je wekelijks langs de waterlijn een spons haalt met wat azijn erin, houd je de randen netjes schoon.

Maak regelmatig je filters schoon

Je filters werken alleen maar goed als ze schoon zijn. Haal ze dus regelmatig uit hun behuizing en spoel ze schoon. Je kunt ze in de azijn leggen om te weken of een speciale filter reiniger gebruiken. De Whirlpool van Elite Wellness heeft een speciale lijn schoonmaakmiddelen voor onderhoud.

Iedere drie maanden vers water

Als je je water gaat verversen, ga dan zorgvuldig te werk. Zodra je hottub leg is, begin je met het afnemen van de hele kuip met hottub reiniger of met azijn. Zet je filters in een bak water met filter reiniger en inspecteer je filters of ze helemaal goed schoon zijn. Vervang ze regelmatig.