Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

Wat is HIFU en een HIFU apparaat kopen of leasen

 

 

Wat is een HIFU-behandeling voor gezicht en lichaam?

HIFU omvat de overdracht van ultrasone golven met hoge intensiteit en lage frequentie, geconcentreerd in de High Intensity Focused Ultrasound, voor het liften en verjongen van de huid. In het verleden zijn hoogfrequente geluidsgolven gebruikt als een betrouwbare laagfrequente diagnostische ultrasone methode. Het verschil tussen HIFU-golven en ultrasound is dat HIFU-behandeling voor het gezicht een therapeutische benadering is en de intensiteit van de golven lager en frequenter is, en deze golven convergeren en concentreren zich op een brandpunt onder de huid terwijl ze warmte genereren. Ultrasound is divergerend en heeft een lagere energie en een hogere frequentie.

Met de leeftijd treden huidveranderingen op, zoals het loskomen en de vorming van rimpels en rimpels in het gezicht op alle huidlagen. Huidige behandelingen voor verjonging, zoals microdermabrasie, RF en laser, zijn voornamelijk gericht op de oppervlakkige lagen van de epidermis en dermis. In het verleden was er geen acceptabele en effectieve behandeling voor diepere huidgebieden (SMAS) behalve plastische chirurgie in het gezicht. Bij plastische chirurgie werd een huidlaag verwijderd en naar boven getrokken, en werden de thermische coagulatiepunten in de SMAS-laag direct uitgevoerd door middel van elektrofrequente golven en werd chirurgisch optillen uitgevoerd. SMAS huidspieraanhechtingslaag speelt een belangrijke rol bij hangende en diepe rimpels. Het wordt overgedragen en de opbouw van diepe rimpels en het loskomen van de huid begint bij deze man van middelbare leeftijd. Bij HIFU-behandeling voor gezicht wordt deze laag gericht en blijft de epidermislaag intact, dat wil zeggen dat de focus van de ultrasone golven zich onder de huid bevindt.

 

Wat zijn de kosten van HIFU-behandeling voor gezicht?

De kosten van een HIFU-behandeling voor het gezicht variëren afhankelijk van de mate van huid en het type behandeling.

 

In sommige gevallen is de huid bijvoorbeeld erg droog en zijn er andere problemen, zoals open poriën, vlekken of puistjes, waarbij een gecombineerde behandeling wordt uitgevoerd.

 

Met andere woorden, HIFU-behandeling voor het gezicht alleen is niet voldoende om alle huidproblemen te behandelen, en op deze manier is de eerste HIFU-behandeling voor het gezicht en tijdens dezelfde sessie wordt microneedling uitgevoerd om het huidoppervlak te behandelen dat een synergetisch effect op de huidlift en de lagen. Lifting wordt ook gedaan op de oppervlaktelagen van de huid en oppervlakkige laesies zoals puistjes en vlekken worden behandeld, wat de kosten van de gecombineerde procedure zal verhogen.

 

Maar in een gemiddelde kliniek in Nederland en België beginnen de kosten van HIFU vanaf €149 tot €299.

 

Wat is de methode van HIFU-behandeling voor gezicht?

Na het aanbrengen van ultrasone gel op het huidoppervlak en het selecteren van de juiste cartridge, worden de behandelingslijnen handmatig geselecteerd op een afstand van 1 tot 2 mm en worden 1 tot 4 shots op het hele gezicht en de hals aangebracht. Er kunnen maximaal 2 opnamen worden gemaakt als de huid ernstig is. Elke cartridge biedt 1 tot 3 focuspunten, afhankelijk van het apparaattype. De temperatuur van 5 ° C veroorzaakt de focale necrose van de brandpunten van de golven, naast trillingen en warmteoverdracht in het omringende weefsel die minder is dan de doelpunten, hopen collageenvezels zich op en uiteindelijk begint het herstel en het verbeteren in dit gebied. Dit proces duurt maximaal 7 dagen. Patronen met minder penetratiediepte worden gebruikt waar de dikte van de SMAS-laag minder is, zoals het voorhoofd, enkel, nek en rond het oog. Elders worden doorgaans patronen met een grotere indringdiepte (0,5 tot 2,5 mm) gebruikt (in het algemeen is bij voldoende onderhuidse vetlaag de patroon van 2,5 mm een ​​betere keuze en voor degenen met een dikkere huid). Een minder dikke patroonlaag van 2 mm is geschikter. Gemiddeld duurt elke HIFU-therapiesessie ongeveer een uur. Om één aanraking met de huid te krijgen, moeten alle delen van het gezicht en de hals in één sessie worden gedaan, dat wil zeggen dat een deel van de HIFU-behandeling voor het gezicht niet mag worden achtergelaten en de rest van het gezicht moet worden opgegeven omdat anders wordt het effect van de behandeling verminderd en het gewenste resultaat. HIFU-therapie met laser- en RF-golven bij huidverjonging is dat de energie van deze golven de oppervlakkige lagen van de epidermis en de bovenste dermis absorbeert en hun therapeutische effect uitoefent in dit gebied omdat veel van hun energie de diepere laag van de huid bereikt tijdens het focussen op de onderhuidse golven bij HIFU-therapie.

 

Wat zijn de voordelen van een HIFU-behandeling?

HIFU-behandeling voor gezicht is beschikbaar in alle delen van het lichaam en voor alle huidtypes en is over het algemeen een behandelsessie met een houdbaarheid van meer dan 5 jaar. Deze procedure vereist geen incisie en geeft geen risico op infectie, littekens en chirurgische complicaties en is een poliklinische behandeling. Pijn bij HIFU-behandeling voor het gezicht is laag in vergelijking met invasieve behandelingen en kan worden verdragen met conventionele pijnstillers. Bij een face-to-face behandelsessie kan een persoon 5 tot 5 jaar jonger zijn. HIFU-behandeling voor het gezicht wordt over het algemeen gebruikt om het loskomen van de huid, het herstellen van wasgoed, het optillen van wenkbrauwen, het verwijderen van rimpels en het verwijderen van acne en huidverjonging te behandelen.

 

Ik heb eerder HIFU gedaan, wat zijn de bijwerkingen van de HIFU-behandeling voor gezicht?

Complicaties van de HIFU-behandeling voor het gezicht zijn gering en van voorbijgaande aard, die zich na de behandeling ontwikkelen, kortstondige roodheid en zwelling in het gebied, die binnen enkele uren kunnen worden verholpen door het gebruik van koude kompressen.

 

Vanwege het ontbreken van een veiligheidsbril die het oog kan beschermen tegen ultrasone golven, wordt HIFU-behandeling voor het gezicht niet aanbevolen in het binnenste deel van de ogen. De positie van de schildklier wordt ook met de hand bepaald en er is geen HIFU-behandeling voor gezicht. Subcutane knobbeltjes zijn een andere complicatie van deze procedure die tijdelijke en tijdelijke selectie van geschikte dichtheden verhindert.

 

Een zeldzame maar belangrijkere complicatie is tijdelijke oppervlakkige zwakte van de aangezichtszenuw, meestal in de temporale tak van de nervus trigeminus en de marginale tak van de mandibulaire zenuw, die zich 2 tot 2 uur na de behandeling ontwikkelt en binnen 2 tot 6 weken volledig verdwijnt. Het is te wijten aan een ontsteking in deze zenuwvezels en is gelukkig van voorbijgaande aard en tot dusver zijn er geen blijvende effecten op deze zenuwvezels gerapporteerd.

 

Het kiezen van de juiste cartridge en de juiste verdichting van punten en voorzichtig zijn met deze zenuwen voorkomt deze complicatie. Patronen met een penetratiediepte van 1,5 mm (frequentie 1 MHz) zijn geschikt voor het behandelen van de bovenste en onderste ledematen van het oog en rond de mond, aangezien de zenuwen in deze gebieden oppervlakkiger en kwetsbaarder zijn, en een cartridge met een penetratiediepte van 2 mm (frequentie 1 mega). Hz) en 1,5 mm (2 MHz frequentie) worden gebruikt voor andere delen van het gezicht en lichaam.

 

Wie is de juiste kandidaat voor een HIFU-behandeling voor gezicht of lichaam?

Over het algemeen is een goede kandidaat voor een HIFU-behandeling voor het gezicht een persoon met een goede algemene gezondheid en die het lichaam goed uitgerust kan zijn tegen de hitte van de HIFU, dus jongere mensen zijn een betere kandidaat voor deze methode. Bovendien zal bij mensen met diepe rimpels of rokers de reactie op de behandeling zwakker zijn omdat de reactie van het lichaam op de productie van collageen minder is.

 

Wat zijn de nadelen van een HIFU-behandeling voor gezicht?

Cystische acne, epilepsie, anticoagulantia, trombose of tromboflebitis, pacemaker, grote metalen prothese, cardiopathie, actieve plaatsinfectie, zwangerschap en huidletsel zijn absolute verboden op HIFU-behandeling voor gezicht en relatieve contra-indicaties. Deze praktijk van borstvoeding, ongecontroleerde diabetes, middelen die wondgenezing vertragen en alle andere dingen die het immuunsysteem verzwakken, evenals onrealistische verwachtingen van de behandeling van contra-indicaties, zijn gebaseerd op gepubliceerd onderzoek. Minder dan 20% van de patiënten, vooral bij ouderen en ernstig obesitas, krijgt deze behandeling.

 

Beginnen met HIFU in uw clinic

Wilt u beginnen met HIFU behandelingen te geven in uw kliniek? Wilt u een HIFU apparaat kopen of lease/huur een HIFU toestel bij HIFU Solutions inclusief levering en HIFU opleiding in uw clinic, ook in België.

 

Www.hifusolutions.nl

 

https://hifusolutions.nl/